VIDEO CIA încearcă să recruteze oficiali ruși cu un videoclip despre adevăr

VIDEO CIA încearcă să recruteze oficiali ruși cu un videoclip despre adevăr
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2023

Agenția Centrală de Informații a SUA, care încearcă să recruteze mai mulți ruși ca spioni, a publicat un videoclip care se adresează oficialilor de la Moscova pe care îi îndeamnă să spună adevărul despre un sistem plin de lingușitori mincinoși, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul CIA, William Burns, a declarat în iulie că dezamăgirea unor ruși față de războiul din Ucraina creează o ocazie rară de a recruta spioni, pe care CIA nu o va lăsa să treacă, arată news.ro.

Guvernul Orbán a dat undă verde - mii de muncitori din Filipine vin în Ungaria CITEȘTE ȘI Guvernul Orbán a dat undă verde - mii de muncitori din Filipine vin în Ungaria

Agenția a publicat pe rețelele sociale videoclipul în limba rusă intitulat "De ce am luat legătura cu CIA - pentru mine însumi", care arată un presupus oficial rus care merge spre serviciu prin zăpadă, într-un un aparent oraș rusesc.

"Am insistat în fața tuturor că este lipsit de scrupule să denaturezi adevărul în rapoarte, dar cei care au urcat în ierarhie au fost cei care au făcut exact acest lucru", spune vocea din off în limba rusă.

"Înainte credeam că adevărul are o anumită valoare", se spune în videoclip, în timp ce actorul care interpretează un oficial rus intră într-o clădire guvernamentală rusă și își arată legitimația când trece pe lângă un birou pe care este o siglă cu vulturul cu două capete al Rusiei.

"Cei din jurul tău s-ar putea să nu vrea să audă adevărul. Dar noi vrem", se mai spune în videoclip înainte de a detalia modalitățile de a contacta CIA, care are sediul în Langley, Virginia. "Integritatea are recompense", transmite CIA.

Bulgaria și-a ridicat și în acest an sezonul turistic cu români și turci CITEȘTE ȘI Bulgaria și-a ridicat și în acest an sezonul turistic cu români și turci

După eșecurile majore privind atacurile de la 11 septembrie 2001 și războiul american din Irak, agențiile de spionaj americane și britanice au revendicat o victorie a serviciilor de informații în cazul invaziei rusești din Ucraina, avertizând cu mult timp înainte cu privire la planurile Kremlinului.

Moscova este atât de greu de penetrat pentru spionii occidentali încât, în perioada sovietică, aceștia au întocmit un ghid denumit "Regulile Moscovei". Acestea au fost actualizate pentru Rusia modernă. Putin, un fost spion KGB care a servit în fosta Germanie de Est, a restabilit o parte din influența agențiilor de informații sovietice cândva puternice, deși CIA afirmă că șeful Kremlinului a fost prost informat cu privire la situația reală din Ucraina înainte de a lua decizia de a invada Ucraina.

VIDEO poate fi văzut AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
cia
rusia