VIDEO Doi dictatori pe gheață: Vladimir Putin își face reclamă înaintea discuțiilor cu Biden, jucând hochei cu Lukașenko

VIDEO Doi dictatori pe gheață: Vladimir Putin își face reclamă înaintea discuțiilor cu Biden, jucând hochei cu Lukașenko
scris 30 dec 2021

Liderul Rusiei, Vladimir Putin, a făcut joi echipă cu președintele Belarus Aleksandr Lukașenko într-un meci de hochei care s-a desfășurat la Sankt Petersburg după discuțiile bilaterale dintre cei doi și cu puțin timp înaintea convorbirii telefonice pe care Putin o va avea cu șeful Casei Albe, Joe Biden, relatează BBC.

Evident, atât Putin, cât și Lukașenko (supranumit de unii jurnaliști din presa occidentală ”ultimul dictator al Europei” n.red) au contribuit la victoria echipei, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ Doar o zi liberă de la Guvern în 2022, în afara celor legale, pentru o minivacanță. Când va fi aceasta CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Doar o zi liberă de la Guvern în 2022, în afara celor legale, pentru o minivacanță. Când va fi aceasta

Putin a marcat de 7 ori, făcând paradă din nou de abilitățile sale de patinator, în vreme ce Lukașenko a înscris de 2 ori.

După discuțiile de miercuri privind armamentul de război, Aleksandr Lukașenko i-a mulțumit omologului său rus Vladimir Putin pentru sprijinul politic și economic acordat, pe fondul sancțiunilor occidentale impuse Minskului.

Lukașenko i-a spus lui Putin că îi este recunoscător pentru că ”a salvat” Belarus de la izolare.

În ce privește convorbirea cu președintele SUA, Joe Biden, Casa Albă a transmis că partea americană va propune o ”cale diplomatică” pentru detensionarea situației de la granița cu Ucraina.

În același timp, președintele Biden va transmite ferm că SUA sunt gata de reacție în cazul invaziei rusești.

Vladimir Putin a declarat și el că este optimist referitor la convorbire.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
lukașenko