VIDEO Fermierii cehi au reluat protestele și au aruncat bălegar pe străzile din Praga

VIDEO Fermierii cehi au reluat protestele și au aruncat bălegar pe străzile din Praga
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2024

Fermierii cehi au aruncat bălegar în fața clădirilor guvernamentale și au blocat străzile din Praga cu tractoarele, reluând solicitările pentru mai mult sprijin din partea statului, reducerea birocrației și oprirea importurilor ieftine în Uniunea Europeană, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

În mai multe țări din Uniunea Europeană fermierii au ieșit pe străzi în ultimele săptămâni, nemulțumiți de obstacolele birocratice, măsurile UE destinate combaterii schimbărilor climatice, precum și eforturile de a ajuta Ucraina să își vândă cerealele, scrie Agerpres.

Polițiștii chinezi vor patrula pe străzile din Ungaria CITEȘTE ȘI Polițiștii chinezi vor patrula pe străzile din Ungaria

Miercuri, mii de fermieri polonezi au protestat în fața guvernului de la Varșovia, incendiind cauciucuri și aruncând petarde. Luna trecută și fermierii belgieni au incendiat cauciucuri în fața clădirii de la Bruxelles unde a avut loc reuniunea miniștrilor europeni ai Agriculturii.

În ceea ce îi privește pe fermierii cehi, acțiunea de joi a fost cel de al treilea protest demarat de la mijlocul lunii februarie. Fermierii au aliniat sute de tractoare de-a lungul unui drum spre clădirile guvernamentale, ceea ce a afectat traficul și transportul public. Poliția a informat că fermierii au aruncat bălegar, ceea ce a condus la arestarea unei persoane.

Ministrul ceh al Agriculturii, Marek Vyborny, a reiterat că guvernul nu va ceda la presiuni. "Sunt gata să merg și să am o discuție onestă cu fermierii", a spus Vyborny într-o postare pe platforma de social media X. "Mă aștept la o abordare onestă din partea organizatorilor protestului, care au promis că nu vor bloca traficul în Praga. Nu cred că aruncarea de bălegar pe șinele de tramvai este o astfel de abordare", a adăugat Vyborny.

Camera Agricolă Națională din Cehia (AK) a cerut acordarea unor subvenții similare cu cele din 2022 precum și programe pentru a susține creșterea gradului de ocupare în agricultură, alături de reducerea taxelor pe proprietate pentru terenul arabil. De asemenea, Camera vrea ca guvernul de la Praga să ajute la rezolvarea problemei surplusului creat pe piețele din UE de importurile ieftine.

"Situația nu este bună și se înrăutățește constant. Atunci când voința politică a coaliției la putere lipsește de doi ani, trebuie să cerem ajutor în mod public", a spus președintele AK, Jan Dolezal, înainte de proteste.

viewscnt
Afla mai multe despre
proteste
cehia
balegar