VIDEO Grecia a început să primească gaze naturale din Azerbaidjan prin conducta TAP

VIDEO Grecia a început să primească gaze naturale din Azerbaidjan prin conducta TAP
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2021

Grecia este aprovizionată cu gaze naturale din Azerbaidjan, în condițiile în care gazoductul Trans Adriatic Pipeline (TAP) este gata, iar gazele naturale livrate sunt deja utilizate, a declarat joi directorul companiei naționale de gaze naturale DEPA, Konstantinos Xifaras, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Debutul livrărilor este un punct de cotitură", a spus Konstantinos Xifaras.

Anterior, premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat și el că Bulgaria a început să primească gaze naturale azere din Marea Caspică, un pas important către diversificarea surselor de aprovizionare energetice. ''Putem declara astăzi o diversificare totală'', a surselor de livrare și de tranzit ale gazelor, a declarat vineri premierul bulgar Boiko Borisov, scrie Agerpres.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume CITEȘTE ȘI Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume

Gazoductul Trans Adriatic Pipeline (TAP) este primul gazoduct non-rusesc care va aproviziona Europa, după conexiunea Medgaz, care în anul 2011 a început să livreze gaze din Algeria în Spania.

Trans Adriatic Pipeline (TAP) este punctul final al Coridorului Sudic de Gaze, un proiect în valoare de 40 de miliarde de dolari, care se întinde pe o distanță de 3.500 de kilometri și face legătura zăcământul Shah Deniz II din Marea Caspică și Italia, trecând prin Georgia, Turcia, Grecia, Albania și Marea Adriatică. Cu o lungime de 870 de kilometri, gazoductul Trans Adriatic Gas Pipeline (TAP) urmează să fie ultimul tronson din acest coridor și va permite transportul de gaze naturale din Turcia în Italia, via Grecia și Albania.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
tap