VIDEO Grecia s-a echipat cu tunuri acustice pentru a descuraja migranții

VIDEO Grecia s-a echipat cu tunuri acustice pentru a descuraja migranții
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2021

Tunuri sonore au fost poziționate la sud și nord de Evros, fluviul care delimitează frontiera terestră dintre Grecia și Turcia, a declarat pentru France Presse un responsabil al poliției grecești din această regiune pe unde pătrund în Europa numeroși migranți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poliția greacă a cumpărat acest echipament ultra-modern după afluxul de migranți survenit în februarie 2020, când președintele turc Recep Tayyip Erdogan a deschis granițele țării sale la ieșire pentru refugiații dornici să ajungă în Uniunea Europeană. Zeci de mii de migranți au pătruns atunci în Grecia și mai multe zile la rând aceștia au avut confruntări cu poliția greacă, arată Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

''Aceste tunuri nu au fost folosite până în prezent, întrucât nu au existat incursiuni masive pe teritoriul grec, precum cele de anul trecut'', dar ele reprezintă ''unul din instrumentele la dispoziția noastră pentru a împiedica o eventuală intrare ilegală în masă a grupurilor de migranți pe teritoriul grec'', a explicat oficialul citat.

Aceste tunuri acustice pot emite sunete de până la 162 de decibeli, în timp ce o conversație normală are de obicei 60 de decibeli și un joc emite 120 de decibeli, potrivit postului grec de televiziune Skai.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Pentru a combate afluxul de migranți veniți dinspre Turcia, guvernul grec a construit de-a lungul fluviului Evros un nou zid cu o lungime de 27 de kilometri și opt posturi de observație supraînălțate, efectivele grănicerilor fiind de asemenea suplimentate.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
migranti