VIDEO Haos în Kazahstan: Guvernul a tăiat accesul la internet și a declarat starea de urgență

VIDEO Haos în Kazahstan: Guvernul a tăiat accesul la internet și a declarat starea de urgență
scris 6 ian 2022

Guvernul din Kazahstan a tăiat accesul la internet în țară și a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul său după ce protestele violente au continuat în pofida demisiei guvernului, fosta republică sovietică fiind zguduită de unele din cele mai ample demonstrații din istoria sa.

Palatul prezidențial a fost incendiat de manifestanții care au luat cu asalt mai multe clădiri guvernamentale, iar aeroportul din Almatî, cel mai mare oraș al țării, ar fi fost capturat de manifestanți. Președintele Kassym-Jomart Tokayev a amenințat cu represalii și a cerut ajutorul Moscovei împotriva ”ingerinței străine”, scrie Hotnews.ro.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Doar măști de tip medical sau tip FFP2 - obligatoriu în spații publice închise și deschise CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Doar măști de tip medical sau tip FFP2 - obligatoriu în spații publice închise și deschise

Moscova și aliații săi ai Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) vor trimite „forțe de menținere a păcii” în Kazahstan, a anunțat președintele acestei alianțe militare, așa cum a cerut fosta republică sovietică.

Toate băncile din Kazahstan și-au suspendat activitățile după întreruperea internetului.

Guvernul american a îndemnat autoritățile din Kazahstan să dea dovadă de „reținere” și dorește ca manifestațiile să se desfășoare acolo „în mod pașnic”, a afirmat miercuri purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

viewscnt
Afla mai multe despre
kazahstan
internet