VIDEO Indignare în Grecia: Pompierii eroi ai țării au fost atacați de polițiști cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă

VIDEO Indignare în Grecia: Pompierii eroi ai țării au fost atacați de polițiști cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă
scris 8 nov 2021

Polițiștii greci i-au atacat pe pompierii sezonieri strânși în fața Ministerului pentru urgența climatică și protecție civilă din Atena pentru a protesta față de condițiile de muncă, relatează Euractiv.

„Astăzi este ultima zi a sezonului de incendii. Aceasta a fost una dintre cele mai rele veri, cu peste 1.500 de milioane de acri de pământ pârjolit. De mâine, 2.500 de pompieri sezonieri vor depune cerere de șomaj pentru 399 de dolari timp de trei luni”, a anunțat vineri Asociația Pompierilor Sezonieri într-un comunicat remis presei.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

„Lipsa completă de apreciere a luat acum locul comentariilor entuziaste, mulțumirii și promisiunilor de recrutare în Brigada de pompieri din timpul verii. Guvernul își întoarce din nou spatele muncitorilor cu contract temporar, în special pompierilor, în pofida faptului că există peste 4.000 de posturi vacante în serviciul de pompieri”, a adăugat asociația.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Polițiștii greci au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva pompierilor care protestau. Imaginile au șocat opinia publică din Grecia, mai ales că guvernul i-a descris drept „eroi„ în timpul incendiilor de vegetație devastatoare din timpul verii, scrie Hotnews.ro.

Ekathimerini relatează că în jur de 2.000 de pompieri sezonieri din întreaga Grecia au participat la protest și că poliția a efectuat 5 arestări.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
pompieri