INFOGRAFIC MOL: Vânzări record de carburanți în România. Grupul maghiar a profitat de închiderea celei mai mari rafinării locale, Petromidia

INFOGRAFIC MOL: Vânzări record de carburanți în România. Grupul maghiar a profitat de închiderea celei mai mari rafinării locale, Petromidia
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 8 nov 2021

Grupul maghiar MOL a înregistrat, în trimestrul trei, un volum record de vânzări de carburanți în România, cu aproximativ 8,5% superior recordului istoric precedent, înregistrat în trimestrul al treilea alanullui 2019. Explicație: pe lângă aprecierea cererii ca urmare a revenirii economice, cea mai mare rafinărie autohtonă, Petromidia, operată de Rompetrol, a fost închisă în această perioadă în urma exploziei de la începutul lunii iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

MOL are o cotă de piață de aproximativ 20%, fiind al treilea jucător de pe piața de carburanți autohtonă, deținând 243 de stații de comercializare a carburanților.

Profit.ro a anunțat că și principalul concurent al Rompetrol, OMV Petrom, a profitat de pe urma închiderii Petromidia, majorându-și vânzările de produse rafinate cu o pătrime (sau 300 mii tone) în trimestrul al treilea comparativ cu cele din trimestrul al doilea.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

La rândul său, MOL și-a majorat, în trimestrul al treilea, vânzările de benzină cu 13,3%, iar pe cele de motorină, cu 15,9% față de cele din trimestrul al doilea, ajungând la un volum de 51 mii tone de benzină, respectiv 169 mii tone motorină.

INFOGRAFIC MOL: Vânzări record de carburanți în România. Grupul maghiar a profitat de închiderea celei mai mari rafinării locale, Petromidia

Istoric, cel mai bun trimestru precedent de vânzări retai în România al grupului maghiar a fost trimestrul al treilea din 2019, când a comercializat 47 mii tone benzină și 156 mii tone motorină.

Vânzările din perioada iulie-septembrie 2020 sunt superioare cu 8,5%, în cazul benzinei, și cu 8,33%, în cazul motorinei, celor din trimestrul al treilea al ultimului an pre-pandemic.

Creșterea vânzărilor din România este peste cea de pe piața regională, unde MOL a înregistrat o majorare de 7% față de trimestrul similar al anului trecut.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

MOL a anunțat vineri un rezultat operațional al segmentului Downstream în creștere cu 116% în perioada iulie-septembrie, de 436 milioane dolari peste cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, “susținut de o contribuție mai solidă din petrochimie și rafinării, revenindu-și astfel de la valorile scăzute din 2020”. Rezultatul operațional al întregului grup și-a revenit considerabil, majorându-se la o cifră de peste un miliard dolari în trimestrul trei al lui 2021. Rezultatul operațional al grupului maghiar pe primele trei trimestre a ajuns la 2,58 miliarde dolari.

Rompetrol Rafinare a anunțat că a finalizat mare parte din lucrările de revizie a unităților de producție de pe platforma Petromidia și că efectuează ultimele verificări tehnice în vederea repornirii activității de producție în condiții de maximă siguranță, instalațiile tehnologice urmând a fi repornite etapizat și preconizându-se că vor atinge, până la finele lunii octombrie, randamentele optime de funcționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
vânzări
record
românia
petromidia