VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania în interviul luat la Kremlin

VIDEO Jurnalistul Tucker Carlson l-a întrebat pe Putin despre „supărarea” legată de Transilvania în interviul luat la Kremlin
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2024

Prezentatorul TV american Tucker Carlson l-a întrebat pe Vladimir Putin în cadrul interviului de două ore pe care i l-a luat la Kremlin și despre „supărările” multor țări despre soarta Transilvaniei.

Urmărește-ne și pe Google News

Carlson i-a pus întrebarea președintelui rus după ce înainte l-a întrebat întâi dacă i-a spus premierului ungar Viktor Orban că poate primi teritorii din Ucraina în care trăiește minoritatea maghiară, scrie Hotnews.ro.

FOTO Arval, cu operațiuni și în România, semnează cu BYD CITEȘTE ȘI FOTO Arval, cu operațiuni și în România, semnează cu BYD

„Niciodată. Nu i-am spus niciodată, nici măcar o singură dată. Nici măcar nu am avut vreo conversație pe subiectul acesta”, a răspuns liderul de la Kremlin, adăugând însă că „știe sigur” că maghiarii care trăiesc în Ucraina voiau să se întoarcă la Ungaria.

Președintele rus se lansează apoi într-o relatare personală despre o vizită pe care ar fi făcut-o în anii 1980 în Transcarpatia, regiunea ucraineană în care se află cea mai numeroasă minoritate maghiară, unde spune că a întâlnit etnici maghiari care și-au păstrat limba și identitatea.

„Ei sunt maghiari și se consideră a fi maghiari”, a subliniat el.

„Și cred că multe națiuni sunt supărate de asemenea de Transilvania, după cum evident știți. Multe națiuni se simt frustrate de granițele retrasate de războaiele secolului XXI și războaie care datează de 1.000 de ani, pe care le-ați menționat”, continuă Tucker Carlson, amintind de comentarii făcute de Putin mai devreme în cursul interviului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tucker carlson
transilvania