VIDEO Manifestație împotriva intrării în vigoare a pașaportului sanitar în Slovenia

VIDEO Manifestație împotriva intrării în vigoare a pașaportului sanitar în Slovenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Poliția slovenă a împrăștiat cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene mii de manifestanți la Ljubljana care protestau împotriva intrării în vigoare a unor restricțiilor mai severe împotriva COVID-19, printre care un pașaport sanitar obligatoriu pentru a munci, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit poliției, aproximativ 8.000 de protestatari s-au adunat "împotriva corona-fascismului" sau "pentru libertate", în cel mai mare protest realizat vreodată pe această temă în mica republică alpină cu două milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

"Poliția a intervenit pentru a împrăștia manifestația după ce protestatarii au început să arunce sticle, pietre și petarde", potrivit unui comunicat al forțelor de ordine.

Potrivit site-ului de informații N1, au fost răniți polițiști, mai multe persoane au fost arestate și altercații sporadice au mai avut loc în cursul serii între grupuri mici de protestatari și polițiști în centrul capitalei slovene, Ljubljana.

Noile restricții, în vigoare de miercuri, impun un pașaport sanitar care să ateste vindecarea de COVID-19, vaccinarea ori un test negativ ca o condiție pentru a munci sau a merge la cumpărături.

Aceste măsuri au intervenit în contextul în care numărul contaminărilor crește brusc în această țară unde numai 45% din populație este vaccinată.

Pe Twitter, ministrul de interne Ales Hojs a dat vina pe opoziție și media pentru violența manifestanților. 

viewscnt
Afla mai multe despre
slovenia
coronavirus