VIDEO Nou cutremur puternic în Turcia

VIDEO Nou cutremur puternic în Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2023

Un cutremur cu magnitudinea 6,4, care s-a produs la o adâncime de numai doi kilometri, a lovit în această seară regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria, a anunțat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC), în timp ce americanii de la USGS, care indică aceeași magnitudine, au evaluat adâncimea la 10 kilometri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Seismul, al cărui epicentru a fost localizat în localitatea Defne, potrivit AFAD, serviciul de intervenții de urgență al Turciei, a fost resimțit foarte violent și de echipele AFP din Antakya și Adana, la 200 km mai la nord, arată news.ro.

VIDEO Dezamăgire la televiziunile rusești: Europenii n-au înghețat de frig CITEȘTE ȘI VIDEO Dezamăgire la televiziunile rusești: Europenii n-au înghețat de frig

Un reporter AFP a văzut și a auzit prăbușindu-se mai multe ziduri ale unor clădiri deja grav avariate, iar mai multe persoane, aparent rănite, cereau ajutor.

Mișcarea telurică a provocat panică în rândul populației deja greu încercate și a ridicat nori mari de praf în orașul aflat în ruină.

VIDEO Maia Sandu anunță că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acțiuni subversive, inclusiv luări de ostatici și atacuri asupra unor instituții CITEȘTE ȘI VIDEO Maia Sandu anunță că a fost dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza Moldova prin acțiuni subversive, inclusiv luări de ostatici și atacuri asupra unor instituții

Se pare că seismul a fost resimțit până în Liban și Egipt.

Potrivit AFAD, peste 6.000 de replici au fost înregistrate după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul Turciei și Siria la 6 februarie.

Seismele din 6 februarie au provocat moartea a peste 47.000 de persoane și au distrus zeci de mii de clădiri și lucrări de infrastructură. Primul sesim a avut magnitudinea de 7,8 fiind urmat la câteva ore de o replică de 7,7.

viewscnt
Afla mai multe despre
cutremur
turcia