VIDEO Prezentatoare TV, concediată pentru că a pus un pahar Starbucks pe birou

VIDEO Prezentatoare TV, concediată pentru că a pus un pahar Starbucks pe birou
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Un pahar de cafea al lanțului american de cafenele Starbucks a dus la concedierea unei prezentatoare și a producătorului jurnalului de la un post de știri pro-guvernamental din Turcia, în urma reacției telespectatorilor care boicotează compania americană din cauza unor unor zvonuri că ar finanța Israelul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prezentatoarea unui jurnal de știri al televiziunii turce TGRT Haber, Meltem Günay, a fost dată afară deoarece compania Starbucks este considerată un simbol pro-israelian, scrie News.ro.

VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate CITEȘTE ȘI VIDEO Eforie - Veți avea o plajă nouă. Lucrările de înnisipare, încheiate

Prezentatoarea a apărut pe post cu paharul de cafea al mărcii americane într-un telejurnal.

Postul TGRT Haber a anunțat că l-a dat afară și pe producătorul emisiunii.

Postul de știri pro-guvernamental a precizat că a luat această decizie în urma unor plângeri ale unor telespectatori, care au perceput această gafă drept un act de provocare pro-israelian al prezentatoarei.

Prezentatoare și-a cerut scuze

Postul și-a anunțat decizia în mod public, într-un comunicat.

„Nu aprobăm și condamnăm ferm această faptă a prezentatoarei și producătorului, ale căror contracte de muncă au fost reziliate”, a anunțat televiziunea.

Postul și-a justificat decizia invocând o „publicitate comercială indirectă încalcă regulile canalului”.

Postul a subliniat că vrea „să menajeze sensibilitatea populației din (Fâșia) Gaza și a poporului turc”.

TGRT Haber a postat pe site o scrisoare a prezentatoarei în care aceasta prezintă scuze, subliniază că îi „pare sincer rău” și că „sensibilitățile statului (său) și națiunii (sale) au fost întotdeauna prioritatea (sa)”.

Meltem Günay a recunoscut că a comis o greșeală. „Cum am putut să fac o asemenea greșeală?”, a spus ea și a anunțat că-și asumă consecințele.

Director în Ministerul Proiectelor Europene, trimis în judecată cu acuzația că ar fi perceput taxă din salariul subordonaților CITEȘTE ȘI Director în Ministerul Proiectelor Europene, trimis în judecată cu acuzația că ar fi perceput taxă din salariul subordonaților

Starbucks, acuzat că susține Israelul

Acest scandal reaprinde tensiuni între Starbucks și mai multe țări musulmane, în care compania americană este acuzată de „susținearea Israelului”.

La începutul lunii decembrie, presa marocană anunța plecarea lanțului de cafenele din țară, dar Starbucks a dezmințit această informație.

Acest anunț a fot făcut după un boicot, de la începutul războiului din Fâșia Gaza între Israel și Hamas, al populației.

Boictul a pornit de la niște zvonuri - nefondate până în prezent - cu privire la fostul CEO al Starbucks Howard Schultz, potrivit cărora omul de afaceri ar fi oferit ajutoare financiare Israelului.

Potrivit altei terorii - neverificate -, Starbucks ar fi dat în judecată un sindicat al angajaților săi care și-au exprimat susținerea față de Palestina, încă de la începutul războiului din Fâșia Gaza.

„Este absolut fals”, a precizat, în octombrie, compania.

„Starbucks este o societate cotată la bursă, iar în acest sens este obligară să divulge în fiecare an orice donație a întreprinderii printr-o declarație cu împuternicire”.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
starbucks
meltem günay