VIDEO Rusia a atacat Ucraina cu 150 de rachete și drone. Este cel mai amplu atac asupra infrastructurii energetice din tot războiul - ministru. Incendiu masiv la cel mai mare baraj din Ucraina

VIDEO Rusia a atacat Ucraina cu 150 de rachete și drone. Este cel mai amplu atac asupra infrastructurii energetice din tot războiul - ministru. Incendiu masiv la cel mai mare baraj din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Rusia a lansat peste noapte peste 150 de rachete și drone, au anunțat Volodimir Zelenski și forțele aeriene ucrainene, iar șeful companiei energetice de stat din Ucraina a spus că acesta a fost cel mai amplu atac asupra infrastructurii energetice din tot războiul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania hidroelectrică de stat din Ucraina a anunțat vineri dimineață că a fost lovit cel mai mare baraj din Ucraina, DniproHES din regiunea Zaporojie, dar că nu există riscul unei breșe, scrie Hotnews.ro

Turismul din jurul Bucureștiului ia amploare. Noi destinații apărute pe hartă CITEȘTE ȘI Turismul din jurul Bucureștiului ia amploare. Noi destinații apărute pe hartă

„În prezent, există un incendiu la stație. Serviciile de urgență și angajații din sectorul energiei lucrează la fața locului, din cauza consecințelor numeroaselor lovituri aeriene", a transmis compania de stat Ukrhydroenerho, care administrează rețeaua de baraje din Ucraina.

Este cel mai amplu atac asupra infrastructurii energetice din tot războiul

Potrivit oficialilor locali, a fost vizată infrastructura energetică din mai multe regiuni. Ministrul ucrainean al energiei, Herman Halushchenko, a declarat că acesta a fost cel mai mare atac asupra infrastructurii energetice din Ucraina din trecutul recent.

„Scopul nu este doar de a deteriora, ci de a încerca din nou, ca anul trecut, să provoace o avarie pe scară largă a sistemului energetic al țării", a scris el pe Facebook.

Un oficial local a spus că în vestul regiunii Hmelnîțkîi o persoană a fost ucisă și mai multe rănite în urma unui atac rusesc care a afectat infrastructura esențială, potrivit televiziunii publice ucrainen, Suspilne.

Primarul orașului Harkov din estul țării, Ihor Terekhov, a declarat că semafoarele din cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina nu mai funcționau ca urmare a loviturilor asupra instalațiilor electrice.

Companiile străine care părăsesc Rusia au efectuat în acest an „taxe de ieșire” de 385 milioane dolari CITEȘTE ȘI Companiile străine care părăsesc Rusia au efectuat în acest an „taxe de ieșire” de 385 milioane dolari

În centrul Ucrainei, primarul din Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul, a declarat că s-au auzit explozii în oraș, dar nu a oferit detalii. Într-un alt oraș din centrul Ucrainei, Vinița, o „instalație esențială de infrastructură" a fost avariată, potrivit primarului Serhiy Borzov.

Cea mai mare companie privată de energie din țară, DTEK, care a transmis și ea că Rusia a lansat un atac în masă asupra instalațiilor energetice și a lovit unele dintre centralele termice ale companiei.

Potrivit Suspilne, compania a avertizat cu privire la întreruperi de energie electrică în regiunea sud-estică Dnipropetrovsk.

Rusia a atacat peste noapte cu 150 de rachete și drone

Rusia a lansat peste 60 de drone Shahed și aproape 90 de rachete într-un vast atac asupra Ucrainei în cursul nopții, a afirmat președintele Volodimir Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Lumea vede cât se poate de clar țintele teroriștilor ruși: centrale electrice și linii de alimentare cu energie, un baraj hidroenergetic, clădiri rezidențiale obișnuite, chiar și un troleibuz", a scris el.

Forțele aeriene ucrainene au spus că inamicul rus a lansat un atac aerian combinat cu 63 de drone Shahed și 88 de rachete de diferite tipuri împotriva infrastructurii esențiale a Ucrainei. Potrivit unei postări pe Telegram, forțele ucrainene au distrus 92 de ținte aeriene: 55 de drone și 37 de rachete.

Cel puțin două persoane au fost ucise și 14 au fost rănite în atacul aerian rusesc din cursul nopții, a declarat vineri ministrul ucrainean de interne de la Kiev. Alte trei persoane sunt date dispărute, a afirmat Ihor Klymenko pe Telegram.

Energoatom: Situație „extrem de periculoasă” la centrala Zaporojie

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, ocupată de trupele rusești, se află într-o situație „extrem de periculoasă" în urma atacului, a anunțat Energoatom, potrivit Kyiv Independent.

O linie electrică externă care leagă centrala de sistemul energetic al Ucrainei a fost deconectată în urma loviturilor, a precizat compania de stat ucraineană. În acest moment a mai rămas o singură conexiune la rețeaua electrică ucraineană.

„Situația este extrem de periculoasă și amenință să creeze o situație de urgență. Dacă ultima legătură cu rețeaua energetică internă este întreruptă, centrala nucleară din Zaporojie va suferi o nouă pană de curent", a declarat Petro Kotin, șeful Energoatom.Zelensky: Russia strikes Ukraine with 60 drones, almost 90 missiles in overnight attack.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
razboi