VIDEO Turcia, lovită de un dezastru după altul. Incendiile sunt urmate acum de inundații masive. "Un dezastru neexperimentat de 100 de ani."

VIDEO Turcia, lovită de un dezastru după altul. Incendiile sunt urmate acum de inundații masive. "Un dezastru neexperimentat de 100 de ani."
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2021

Autoritățile turce au evacuat un spital și au căutat o femeie dispărută după ploi abundente care au provocat inundații masive și alunecări de teren în nordul Turciei, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest dezastru natural, care a lovit mai multe regiuni care se învecinează cu Marea Neagră, a venit în timp ce Turcia abia se recupera din incendiile mari care au ucis opt persoane în sudul turistic al teritoriului său, arată Hotnews.

VIDEO Sute de evacuări pe mare în Turcia CITEȘTE ȘI VIDEO Sute de evacuări pe mare în Turcia

Cei 45 de pacienți dintr-un spital din provincia Sinop au trebuit să fie transportați la o altă unitate din cauza creșterii apelor, a declarat ministrul Sănătății, Fahrettin Koca.

Salvatorii duceau pacienți în bărci de cauciuc pe care le-au târât pe o stradă inundată, potrivit imaginilor postate de autoritățile locale pe Twitter.

"Acesta este un dezastru pe care nu l-am experimentat de 50 sau 100 de ani, probabil. Am înregistrat în anumite locuri precipitații record", a declarat ministrul Agriculturii și Silviculturii, Bekir Pakdemirli.

VIDEO Grecia: Locuințe în flăcări și mii de persoane evacuate din cauza incendiilor. Cluburile de echitație au dat drumul cailor pentru a fugi CITEȘTE ȘI VIDEO Grecia: Locuințe în flăcări și mii de persoane evacuate din cauza incendiilor. Cluburile de echitație au dat drumul cailor pentru a fugi

Mai la vest, în provincia Bartin, salvatorii căutau o bătrână de 80 de ani dispărută după ce casa ei s-a prăbușit, a spus guvernatorul local. O persoană a murit, de asemenea, de un atac de cord în această provincie.

Precipitațiile intense sunt, de asemenea, cauza mai multor alunecări de teren, dintre care una a provocat prăbușirea parțială a unui pod rutier, potrivit ministrului sănătății. Opt persoane au trebuit să fie spitalizate.

În provincia Kastamonu, străzi întregi dispăruseră sub torenți de apă murdară care duceau zeci de vehicule și indicatoare rutiere, potrivit unui videoclip publicat de agenția de știri turcă DHA.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
incendii
inundatii