VIDEO Ucraina sub presiune: Explozie la Donețk, cvili din Donbas evacuați în Rusia

VIDEO Ucraina sub presiune: Explozie la Donețk, cvili din Donbas evacuați în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2022

O explozie a fost înregistrată la Donețk, în Donbas, în estul Ucrainei, de unde civili au fost evacuați în Rusia, în timp ce bombardamente au loc în estul Ucrainei, unde tensiunea a crescut cu un nivel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Separatiștii proruși și Kievul se acuză reciproc de aceste noi bombardamente, după o serie de bombardamente joi, când Statele Unite și Regatul Unit au acuzat Rusia de faptul că ar căuta astfel un pretext pentru a ataca Ucraina, arată news.ro.

Rusia, care are în prezent peste 150.000 de militari la frontiera Ucrainei, a anunțat că efectuează sâmbătă, sub supervizarea lui Vladimir Putin, manevre ale forțelor strategice, și anume tiruri de rachete balistce și de croazieră, în plină criză cu Occidentul.

VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții

Șeful diplomației americane Antony Blinken urmesză să se întâlnească cu omologul său rus Serghei Lavrov săptămâna viitoare, dacă Rusia nu invadează Ucraina, a anunțat Departamentul de Stat american.

Liderul ”republicii” separatiste proruse de la Donețk, care se află în război împotriva Ucrainei, a anunțat vineri evacuarea unor civili către Rusia.

Denis Pușilin a acuzat Kievul de pregătirea unei invazii, în urma unei serii de ciocniri.

”Azi (vineri) este organizată o plecare masivă și centralizată a populației către Federația rusă. În primul rând trebuie să se evacueze femei, copii și bătrâni”, a declarat Pușilin într-o înregisttrare video postată pe contul său de Instagram.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Aprecierea valorii în timp a unei proprietăți – motivul principal pentru care avem atât de mulți investitori. Cerere foarte mare pentru produse imobiliare premium CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Aprecierea valorii în timp a unei proprietăți – motivul principal pentru care avem atât de mulți investitori. Cerere foarte mare pentru produse imobiliare premium

”Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va da foarte curând ordinul să se treacă la ofensivă și pune în aplicare un plan a invaziei Republicilor Populare Donețk și Lugans”, declară el, referindu-se la aceste teritorii separatiste din Donbas.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat să se plătească 1.000 de ruble (aproxmativ 114 euro) fiecărei persoane evacuate din Donbas către Rusia.

Posturi ruse de televiziune difuzau imagini de la evacuări ale unor copii, adunați în curtea orfelinatului în care erau internați.

Un vehicul a explodat vineri seara în centrul Donețkului, în apropierea sediului ”guvernului” separatist prorus.

Ar fi vorba despre vehiculul generalului de divizie Denis Siniakov, comandantul forțelor separatiste proruse din ”republica” de la Donețk.

Denis Siniakov a denunțat ”o tentativă de asasinat ratată”.

În imagini difuzate pe Internet apare epava unei mașini, în flăcări, într-o parcare.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Nu se știa dacă explozia s-a soldat cu victime.

Această explozie are loc într-un context extrem, al celor mai intense bombardamente de mai multe luni și al unor îngrijorări vizând Moscova.

Statele Unite avertizează de mai multe săptămâni că Rusia poate organiza o ”operațiune sub un steag fals”, care să-i permită să intervină ”legitim” în Ucraina.

Președintele american Joe Biden urma să se exprime din nou, la ora locală 16.00 (23.00, ora României), cu privire la criza cu Rusia în centrul căreia se află Ucraina, în contextul în care tensiunile auatins un apogeu, a anunțat Casa Albă.

El urmează să prezinte un bilanț al ”efortruilor” diplomatice și al ”desfășurării de trpe militare de către Rusia la frontiera cu Ucraina”, potrivit președnției americane.

Biden urmează să facă aceste declarații în urma unei reuniuni telefonice de criză cu lideri ai unor state NATO, prevăzută la ora locală 14.30 (21.30, ora României).

Președntele francez Emmanuel Macron a îndemnat vineri, la Bruxelles, la o ”încetare a acetelor militare” care ”s-au multiplicat” în estul Ucrainei, unde ”presiunea militară rusă nu slăbește”.

”Situația este extrem de îngrijorătoare” și s-a soldat cu ”mai multe victime, aparent, în ultimele ore”, a declarat el.

Autoritățile și presa de stat din Rusia se amuză pe seama \'\'datei invaziei\'\' în Ucraina anunțată de Occident. \ CITEȘTE ȘI Autoritățile și presa de stat din Rusia se amuză pe seama ''datei invaziei'' în Ucraina anunțată de Occident. "Vreau să-mi planific concediul."

”Noi nu avem probe ale unor dezangajamente ruse în acest stadiu”, a subliniat președintele francez în fața presei la un summit UE-Africa.

Președintele rus Vladimir Putin a constatat vineri o degradare a situației în estul Ucranei, devastat de război, unde Kievul și separatiști proruși se acuză reciproc de de o intensficare a violențelor.

”Observăm o agravare a situației”, a declarat Putin în urma unei întâlniri, la Moscova, cu omologul său belarus Aleksandr Lukașenko.

El a acuzat din nou Ucraina de faptul că refuză să pună în aplicare planul de pace prevăzut de acordurile de la Minsk din 2015.

”Tot ce are Kievul de făcut este să se așeze la masa negocierilor cu reprezentanții (separatiștilor proruși) din Donbas și să se înțeleagă aspra măsurilor politice, militare și umanitare, pentru a pune capăt conflictului”, a declarat el.

Liderul separatiștilor proruși din Lugansk a anunțat vineri evacuarea unor civili către Rusia, urmând exemplu vecinilor lor dn Donețk.

VIDEO Rușii publică imagini cu trenuri încărcate cu tancuri și blindate părăsind Crimeea. Marea Britanie: \ CITEȘTE ȘI VIDEO Rușii publică imagini cu trenuri încărcate cu tancuri și blindate părăsind Crimeea. Marea Britanie: "Îi credem pe cuvânt, dar îi vom judeca după acțiunile lor"

”Pentru a evita victime în rândul civililor, îndemn locuitorii Republicii (...) să plece cât mai rapid către teritoriul Federației Ruse”, declară citat într-un comunicat difuzat de presa locală Leonid Pasecinik.

Secretarul de Stat american Antony Blinken a denunțat vineri acest val de violențe din Donbas drept ”un scenariu” și ”provocări” concepute de către Rusia în vederea justificării unui atac în Ucraina.

Evenimentele din ”ultimele 24/48 de ore” ”fac parte dintr-un scenariu deja implementat, care constă în a crea false provocări, iar apoi în răspunderea la aceste provocări și, în final, comiterea unei noi agresiuni împotriva Ucranei”, a acuzat Blinken într-un discurs la Conferința Securității de la Munchen (MSC).

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a discutat vineri la telefon cu omologul său rus Serghei Șoigu, căruia i-a adresat un apel la ”dezescaladare”.

Șeful Pentagonului a ”îndemnat la dezescaladare, la întoarcerea în baze a forțelor ruse care încercuiesc Ucraina și la o soluție diplomatică”, a anunțat într-un comunicat Departamentul american al Apărării.

VIDEO Incendiu pe un pachebot grec în Marea Ionică, având la bord 288 de persoane, inclusiv români CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu pe un pachebot grec în Marea Ionică, având la bord 288 de persoane, inclusiv români

În acest context, Statele Unite au aprobat vineri o importantă potențială vânzare Poloniei a 250 de tancuri de asalt, în valoare de șase miliarde de dolari, a anunțat vineri Departamentul de Stat.

Această vânzare este necesar să fie aprobată de către Congres și privește 250 de tancuri de asalt de tip Abrams și echipament aferent, inclusiv vehicule, tunuri și muniție, și umrează să permită Poloniei ”să înfrunte amenințări actuale și viitoare” în Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia