VIDEO Vladimir Putin își compară politica cu cea a lui Petru cel Mare

VIDEO Vladimir Putin își compară politica cu cea a lui Petru cel Mare
scris 10 iun 2022

Președintele rus Vladimir Putin își comparăpolitica cu cea a țarului Petru cel Mare, care a luptat împotriva Suediei, invadând o parte a acesteia, dar și Finlanda, o parte a Estoniei și a Letoniei, relatează AFP.

”Tocmai am vizitat o expoziție consacrată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru Cel Mare. Este uimitor, dar nu s-a schimbat aproape nimic (...). Petru cel mare a purtat Războiul din Nord timp de 21 de ani. Ai impresia că, luptând împotriva Suediei, lua ceva. Nu lua nimic, el lua înapoi”, a declarat Vladimir Putin la o întâlnire cu tineri antreprenori, la Moscova, scrie News.ro.

Gigantul german Knauf, care recent a cumpărat o fabrică de vată minerală de sticlă în Mureș, va lansa o investiție de 200 milioane euro în România, având în plan dezvoltarea a două noi fabrici CITEȘTE ȘI Gigantul german Knauf, care recent a cumpărat o fabrică de vată minerală de sticlă în Mureș, va lansa o investiție de 200 milioane euro în România, având în plan dezvoltarea a două noi fabrici

”Atunci când a înființat o nouă capitală (Sankt Petersburg), niciuna dintre țările europene nu recunoștea acest teritoriu ca aparținând Rusiei. Toată lumea îl considera ca făcând parte dn Suedia. Însă, din timpuri imemoriale, slavi trăiau acolo, alături de popoare fino-ugrice (...). El lua înapoi și întărea”, a declarat liderul de la Kremlin.

”Se pare că ne revine, de asemenea, să luăm înapoi și să consolidăm”, a declarat șeful statului rus, părând să se refere la invazia Ucrainei.

”Da, au existat epoci în istoria țării noastre în care am fost obligați să dăm înapoi, dar doar pentru a ne reface forțele și a merge înante”, a mai declarat Putin.

Înfrângerea Suediei în Marele Război din Nord (1700-1721) a transformat Rusia în principala putere la Marea Baltică și într-un actor important în afacerile europene.

Rusia a comemorat joi ziua de naștere a țarului Petru I al Rusiei, care a acționat pentru a-și apropia Imperiul de Europa, un ecou al trecutului care răsună după trei secole, în plină ruptură între Moscova și Occident, din cauza Războiului din Ucraina.

Pentru a marca 350 de ani de la nașterea țarului Petru cel Mare, care a domnit mai întâi ca țar, iar apoi ca împărat, din 1682 și până când a murit, în 1725, Putin a vizitat, la Moscova, o expoziție care i-a fost consacrată.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
razboi
putin