Funcționarii publici din Grecia nu mai au voie să-și răcorească birourile sub 26 de grade Celsius. Iluminatul stradal va fi redus la nivelul minim absolut necesar

Funcționarii publici din Grecia nu mai au voie să-și răcorească birourile sub 26 de grade Celsius. Iluminatul stradal va fi redus la nivelul minim absolut necesar
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2022

Angajații din sectorul public din Grecia pot reduce temperatura în birouri doar până la 26 de grade Celsius, în condițiile în care Atena încearcă să reducă costurile în sectorul public din cauza crizei energetice, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intrată imediat în vigoare, măsura prevede ca termostatele aparatelor de aer condiționat să nu mai poată fi setate sub această temperatură, a declarat ministrul grec al Energiei, Kostas Skrekas, pentru postul public de radio elen.

VIDEO&FOTO Pod rutier rupt în Neamț, la 6 luni după inaugurare. Investiție de 8 milioane lei. Ce spune acum constructorul CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Pod rutier rupt în Neamț, la 6 luni după inaugurare. Investiție de 8 milioane lei. Ce spune acum constructorul

Oficialii trebuie să reducă, de asemenea, iluminatul stradal la nivelul minim absolut necesar, a mai spus el.

Anunțul survine în momentul în care guvernul elen încearcă să reducă costurile la energia electrică în sectorul public cu 10% față de acum un an, scrie Agerpres.

Autoritățile și municipalitățile care nu îndeplinesc obiectivul trebuie să plătească pentru consumul de energie în exces folosind bani din buget destinați altor scopuri.

Criza energetică a făcut ca aceste măsuri să fie în mod urgent necesare, a mai spus el, subliniind că nivelul costurilor anuale pentru aer condiționat din sectorul public și iluminatul stradal ajunge la 800 de milioane de euro (850 de milioane de dolari).

De asemenea, Skrekas a sfătuit populația să înlocuiască aparatele de aer condiționat și frigiderele mai vechi cu aparate noi cu un consum redus de energie în următoarele luni, printr-un program finanțat de stat și de Uniunea Europeană.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanțe elen a declarat că procesul prin care se poate aplica la acest program va fi simplu și se va poate face online.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
aer conditionat