Viktor Orbán, o nouă revoltă: Ungaria nu va pune în aplicare noi decizii UE. "Ghetouri de migranți"

Viktor Orbán, o nouă revoltă: Ungaria nu va pune în aplicare noi decizii UE. "Ghetouri de migranți"
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2023

Ungaria nu va pune în aplicare deciziile UE în materie de migrație, nu va accepta cotele obligatorii și nu va accepta nici obligația de a construi tabere, "ghetouri de migranți", a declarat premierul ungar Viktor Orbán, la summit-ul despre migrație organizat la Viena, la care au participat Ungaria, Austria și Serbia, transmite agenția maghiară MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Prim-ministrul a spus că se dorește înlocuirea unui model maghiar eficient cu un nou model european, care, în mod evident, nu funcționează, arată news.ro.

Fermierii austrieci au cerut Comisiei Europene să transporte cereale ucrainene în țările africane, nu în Europa CITEȘTE ȘI Fermierii austrieci au cerut Comisiei Europene să transporte cereale ucrainene în țările africane, nu în Europa

Ungaria va găsi o modalitate legală și politică de a nu pune în aplicare deciziile de la Bruxelles, a afirmat șeful guvernului de la Budapesta.

Situația este una tristă, iar Ungaria trebuie să se apere nu numai împotriva migranților ilegali și a traficanților de persoane, ci și împotriva Bruxelles-ului – și va face acest lucru, a adăugat Orbán.

Premierul ungar a vorbit și despre modul în care maghiarii protejează împotriva imigranților ilegali nu numai Ungaria, ci întreaga Europă, printre care și Austria.

Premierul a spus că anul trecut, de-a lungul granițelor Europei au fost opriți în total 330.000 de migranți ilegali, dintre care 270.000 la granița dintre Ungaria și Serbia.

Lăudând munca președintelui sârb Aleksandar Vucic în privința cooperării dintre națiuni, prim-ministrul ungar a spus că, fără Serbia și Ungaria, în Austria, Germania și Olanda ar exista sute de mii de migranți ilegali în plus decât sunt acum.

VIDEO Zelenski i-a dat o replică tăioasă președintelui Bulgariei, care nu e de acord cu înarmarea Ucrainei CITEȘTE ȘI VIDEO Zelenski i-a dat o replică tăioasă președintelui Bulgariei, care nu e de acord cu înarmarea Ucrainei

Viktor Orbán i-a mulțumit, de asemenea, cancelarului austriac Karl Nehammer pentru faptul că a apărat Ungaria la cel mai recent summit al UE de la Bruxelles. Pentru că, deși este posibil să existe soluții bune pe mare, aceleași soluții pot fi greșite pe uscat, a arătat șeful guvernului de la Budapesta.

În cadrul ședinței, puțini au înțeles această abordare, însă cancelarul austriac a clarificat situația și a încercat să ajute. Nu este vina lui că acest lucru nu a reușit, a adăugat Orbán.

Premierul a subliniat că Ungaria se află într-o situație specială; în țara sa vecină din est, în Ucraina se desfășoară un război, iar cu granițele sale sudice este situată pe cea mai aglomerată rută de migrație.

Modelul maghiar – care este eficient – se bazează pe o idee simplă, a spus prim-ministrul.

Nimeni nu poate intra pe teritoriul țării până când cererea sa de azil nu a fost nici măcar analizată, a explicat Orbán.

Se poate intra atunci când există un răspuns pozitiv la cererea depusă, a adăugat politicianul maghiar.

Premierul a subliniat că modelul maghiar funcționează și că toate țările europene ar trebui să-l adopte. Totuși, acest lucru nu se întâmplă, deoarece la Bruxelles a fost adoptat un regulament care prevede cote obligatorii și care obligă statele membre să înființeze tabere de refugiați, “ghetouri de migranți”.

Și acest lucru nu este ceva rău doar pentru Ungaria, a spus Viktor Orbán. Este posibil ca aceste reguli să însemne un ajutor pentru Italia, însă ar înrăutăți cu siguranță situația Austriei, din direcția Ungariei, a adăugat premierul.

Avertisment lansat de specialiști: Ungaria a devenit o uzină de asamblare, inginerii ungari migrează mai degrabă în România CITEȘTE ȘI Avertisment lansat de specialiști: Ungaria a devenit o uzină de asamblare, inginerii ungari migrează mai degrabă în România

Întrebat de presă, Viktor Orbán a numit Ungaria o țară în care în acest moment – dacă este să exagerăm puțin – “există zero migrație”, singurul loc fără migranți din întreaga Europa. Acest lucru de datorează sistemului de protecție juridică și fizică, a spus premierul maghiar.

O parte a protecției o reprezintă construirea unui gard și apărarea acestuia, deși migranții mai trec uneori și peste acesta – pentru că sunt deja înarmați și lansează uneori “operațiuni dure” împotriva polițiștilor de frontieră și împotriva gardului, a spus Orbán. Cu toate acestea, majoritatea sunt prinși, iar cei prinși nu mai pot ajunge în Austria, ca migranți ilegali, a relatat premierul.

Protecția juridică înseamnă că intrarea în țară depinde de o procedură de azil finalizată și care a primit un răspuns pozitiv. Cei care nu sosesc în acest fel sunt duși înapoi, pe cealaltă parte a graniței.

Orice regulă care nu spune că “trebuie să aștepți afară” înseamnă, în gândirea migranților, o invitație deschisă, iar până când UE nu va spune că trebuie așteptat în afara granițelor pentru ca procedura de azil să fie efectuată, vor fi provocate zeci de mii de tragedii umane, a subliniat Viktor Orbán.

În schimb, în loc să facă pasul decisiv, UE vrea să atragă în zona politicii nereușite a migranților singura țară care a făcut deja acest pas, a subliniat Viktor Orbán.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
migranti