Viktor Orban primește mandatul să formeze un nou guvern și crede că urmează un ''deceniu al pericolelor''' în Europa

Viktor Orban primește mandatul să formeze un nou guvern și crede că urmează un ''deceniu al pericolelor''' în Europa

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2022

Premierul conservator ungar Viktor Orban a avertizat că Europa are în față un "deceniu al pericolelor'' și a promis că noul său guvern va fi la înălțimea provocărilor, relatează agențiile MTI și EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

El a primit din partea președintelui János Ader mandatul să formeze un nou guvern. Viktor Orban va fi astfel prim-ministru pentru a cincea oară. În parlamentul constituit după alegerile legislative din 3 aprilie, partidul Fidesz condus de Orban a obținut 135 din cele 199 de mandate, menținându-și majoritatea de două treimi, arată Agerpres.

''Toată lumea vede ce se întâmplă în Europa. Ne așteaptă un deceniu de pericole. Există un război, prețurile cresc. Se dezvoltă o criză energetică' și pandemia COVID-19 încă nu s-a terminat", a rezumat premierul ungar, promițând că va forma un guvern ''capabil să apere Ungaria în perioada următoare''.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

''Trebuie să rămânem în afara războiului (din Ucraina) și să facem față provocărilor unei crize economice europene care începe, într-un mod prin care Ungaria să-și poată menține realizările'', a mai spus Orban, a cărui reînvestire este prevăzută pentru data de 2 mai.

La două zile după ce a câștigat alegerile din 3 aprilie, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat inițierea împotriva Ungariei a noului mecanism care permite suspendarea fondurilor europene pentru statele UE despre care executivul comunitar consideră că încalcă statul de drept. Invocând tot încălcarea statului de drept, Comisia Europeană nu a aprobat până în prezent PNRR-ul Ungariei, la fel procedând și în cazul Poloniei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Conduse de guverne conservatoare, Polonia și Ungaria sunt criticate de Bruxelles pentru limitarea drepturilor comunității LGBT, reformele în justiție, respingerea migranților și contestarea întâietății dreptului european și a deciziilor CJUE în fața dreptului național.

viewscnt
Afla mai multe despre
orban
ungaria