Washingtonul vrea să "mute munții din loc" pentru consolidarea apărării ucrainene

Washingtonul vrea să "mute munții din loc" pentru consolidarea apărării ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2022

Statele Unite sunt decise să ''mute munții din loc'' pentru a face ca Ucraina să câștige împotriva Rusiei, a dat asigurări secretarul apărării american Lloyd Austin, în fața reprezentanților din 40 de țări reuniți la baza aeriană americană Ramstein, în vestul Germaniei, pentru a analiza mijloacele de consolidare a capacităților militare ale Kievului, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Ucraina crede în mod clar că poate câștiga și acesta este cazul pentru toată lumea de aici'', a declarat Austin în deschiderea reuniunii organizate la inițiativa Washingtonului, arată Agerpres.

Într-un moment când Rusia vizează controlul total asupra regiunii Donbas și părții de sud a Ucrainei, ''noi putem face mai mult în privința bazei noastre industriale de apărare pentru a continua să ajutăm Ucraina să se apere într-o manieră și mai eficace'', a afirmat Austin.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

SUA, care furnizează cel mai substanțial ajutor militar internațional pentru Ucraina, vor să îi ''dea tipul de sprijin, tipul de artilerie și de muniții care vor fi eficace în acest stadiu al luptei'', precizase șeful Pentagonului într-o conferință de presă în Polonia, nu departe de frontiera cu Ucraina.

Kievul are nevoie mai ales de artilerie grea și blindate pentru a încerca să respingă forțele ruse în sudul și estul țării.

La reuniunea pe tema războiului din Ucraina organizată la baza americană Ramstein iau parte ministrul apărării din SUA, Lloyd Austin, și omologi din alte 39 de țări, precum și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Printre altele sunt prezente Finlanda și Suedia, țări tradițional neutre, dar care au în vedere o aderare la Alianța Nord-Atlantică în urma invaziei ruse în Ucraina.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce liderul rus Vladimir Putin numește ''operațiune militară specială pentru denazificarea'' țării vecine.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina