Viktor Orban: Putin mi-a spus că problema sa sunt bazele de rachete americane amplasate în România și în Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia

Viktor Orban: Putin mi-a spus că problema sa sunt bazele de rachete americane amplasate în România și în Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2023

Premierul ungar Viktor Orban a relatat, într-un interviu pentru săptămânalul elvețian Weltwoche, că președintele rus Vladimir Putin i-a spus că problema sa “sunt bazele de rachete americane amplasate în România și în Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia”, transmite MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform lui Viktor Orbán, cu două săptămâni înainte de izbucnirea războiului, când s-a întâlnit pentru ultima oară cu Vladimir Putin la Moscova, președintele rus i-a precizat că nu apartenența Ungariei la NATO este problema, ci cea a Ucrainei și Georgiei, scrie News.ro.

Șeful ANAF: Trebuie să impulsionăm mijloacele prin care recuperăm debitele care se rostogolesc de la an la an și să intensificăm executarea silită. Să acordăm un credit și celor care sunt onești, dar care pot trece prin perioadă dificilă CITEȘTE ȘI Șeful ANAF: Trebuie să impulsionăm mijloacele prin care recuperăm debitele care se rostogolesc de la an la an și să intensificăm executarea silită. Să acordăm un credit și celor care sunt onești, dar care pot trece prin perioadă dificilă

“Problema lui Putin, mi-a spus acesta, sunt bazele de rachete americane amplasate în România și în Polonia, precum și posibila extindere a NATO în Ucraina și Georgia pentru a amplasa armament acolo. În plus, americanii au anulat tratate importante de dezarmare. De aceea, Putin nu mai poate dormi liniștit noaptea”, a declarat Viktor Orbán, care a adăugat: “Am înțeles ce a spus Putin. Dar nu accept ceea ce a făcut”.

Viktor Orbán a subliniat că nu-și dorește nici măcar să-și imagineze ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar pierde războiul.

“Rusia este o putere nucleară. Acesta ar fi un șoc geopolitic, un potențial cutremur, devastator la scară globală, mult mai rău decât prăbușirea Iugoslaviei. Simplul fapt că astfel de scenarii sunt luate, acum, cu ușurință în Occident arată o detașare îngrijorătoare, chiar înspăimântătoare față de realitate, demonstrează lipsa de percepere a riscurilor existente ale propriilor politici”, a subliniat premierul ungar.

De asemenea, el a afirmat că este regretabil faptul că Donald Trump a pierdut alegerile prezidențiale din SUA, deoarece, dacă fostul președinte republican ar fi câștigat alegerile, “nu s-ar fi ajuns la război”.

Orbán a mai precizat că și schimbarea de guvern din Germania “a avut efect”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
romania