Vilă de lux legată de Gazprom, confiscată pe Coasta de Azur

Vilă de lux legată de Gazprom, confiscată pe Coasta de Azur
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

O decizie a justiție franceză a pus sechestru pe o vilă în valoare de 120 de milioane de euro pe Coasta de Azur, al cărei „beneficiar real” este gigantul rus Gazprom, în cadrul unei anchete de spălare de bani, a anunțat Parchetul din Paris, confirmând o informație din Le Monde.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parchetul a deschis o anchetă pentru spălare de bani în formă agravată pentru fapte comise începând cu 11 decembrie 2009 la Paris, Cipru, Rusia și Roquebrune-Cap-Martin (Alpes-Maritimes), privind „Villa del Mare”, în prezent „Villa Irina Maria”, potrivit AFP.

Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko CITEȘTE ȘI Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko

Creată în 2009, Maritime Villa Holding a achiziționat vila pentru 70 de milioane de euro în 2010 - valoarea sa actuală este estimată la aproximativ 120 de milioane de euro, arată Hotnews.

Prin intermediul firmelor Subville Sarl și Leyson Holdings limited, beneficiarul acestei achiziții a fost miliardarul ruso-armean Samvel Karapetyan, potrivit parchetului.

Grecii vor ridica pragul de la care acordă Golden Visa CITEȘTE ȘI Grecii vor ridica pragul de la care acordă Golden Visa

„Există dovezi care sugerează că planurile succesive de achiziție a vilei au fost făcute în numele unor societăți diferite, ai căror proprietari indirecți ar face din Gazprom proprietarul efectiv”, a continuat aceeași sursă.

La 12 februarie, în conformitate cu ordinele procurorului, vila și acțiunile societății care o deține, SNC Maritime Villa Holding, au fost confiscate.

Parchetul din Paris a deschis alte anchete privind condițiile în care au fost achiziționate și finanțate activele aparținând unor oameni de afaceri ruși.

Viktor Orban se opune aderării Ucrainei la UE de teama creșterii influenței SUA în Europa CITEȘTE ȘI Viktor Orban se opune aderării Ucrainei la UE de teama creșterii influenței SUA în Europa

Autoritățile judiciare au pus sechestru pe activele imobiliare ale lui Alexander Pumpianski: acțiuni în societăți legate de două domenii viticole din Franța, precum și diverse terenuri de construcții și imobile, inclusiv o cabană în Haute-Savoie, în Alpii francezi, în valoare totală estimată la 35 de milioane de euro.

În cadrul unei alte investigații, în septembrie 2023 a fost confiscată, de asemenea, o cabană de lux în Courchevel, în Alpi, evaluată la 24 de milioane de euro.

Investigațiile continuă în fiecare dintre aceste cazuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vila