Gigant bancar iese din Rusia după luni de negocieri

Gigant bancar iese din Rusia după luni de negocieri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 feb 2024
Președintele Vladimir Putin a aprobat vânzarea de către grupul britanic HSBC a subsidiarei sale din Rusia către Expobank, deschizând calea pentru ieșirea creditorului britanic de pe piața rusă, după luni de negocieri, transmite Reuters.

În iunie 2022, cea mai mare bancă din Europa anunțase vânzarea întregii sale participații la subsidiara rusă, HSBC Bank, către Expobank. În schimb, Moscova a anunțat blocarea vânzărilor subsidiarelor băncilor străine, ca represalii pentru sancțiunile impuse propriilor creditori, iar orice tranzacție trebuie aprobată de Putin, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Grupul bancar Intensa Sanpaolo se pregătește să iasă de pe piața rusă CITEȘTE ȘI Grupul bancar Intensa Sanpaolo se pregătește să iasă de pe piața rusă

În decembrie, Expobank a fost sancționată de Statele Unite, ca parte a unor restricții mai ample, menite să sufoce sectorul energetic și pe cel financiar rusesc.

Occidentul a impus sancțiuni fără precedent sectorului bancar rusesc ca răspuns la invazia Ucrainei, blocând accesul marilor bănci rusești la sistemul global de plăți SWIFT și limitând capacitatea lor de a opera cu valută.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
svb
silicon valley bank
hsbc