Zborurile între Rusia și Georgia, suspendate de Moscova

Zborurile între Rusia și Georgia, suspendate de Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iul 2019

Turismul și turiștii ruși riscă să fie afectați din plin după ce Moscova a decis luna trecută să interzică companiilor aeriene ruse și georgiene să opereze zboruri între cele două țări, o interdicție care a intrat în vigoare luni, relatează Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceste măsuri au fost decise de către Vladimir Putin, după două zile de proteste față de puterea de la Tbilisi, considerată prea prorusă. Aceste proteste, la care au luat parte mii de oameni, au fost declanșate după ce un parlamentar rus a susținut un discurs în Parlamentul georgian, scrie News.ro.

Potrivit Kremlinului, interdicția vizează ”să protejeze restricțiile ruse vizând fapte criminale și ilegale”.

Letonia reduce acciza pe alcool pentru a atrage mai mulți turiști CITEȘTE ȘI Letonia reduce acciza pe alcool pentru a atrage mai mulți turiști

În toiul sezonului estival, aceste interdicții urmează să afecteze dur industriile turistice din cele două țări.

Potrivit Uniunii ruse a turismului,  1,7 milioane de turiștii ruși fost în 2018 în Georgia, clasându-se pe locul trei ca număr  Peisajele naturale, tradițiile culinare, apropierea și posibilitatea călătoriei fără viză fac din Georgia o destinație privilegiată a rușilor.

Tensiunile sunt în continuare puternice între Tbilisi și Moscova, care s-au înfruntat într-un sângeros război-fulger în august 2008. Armata rusă a intervenit pe teritoriul georgian pentru a susține mica Osetie de Sud, o regiune separatistă prorusă, în care Tbilisi lansase o operațiune militară.

În Osetia de Sud și Abhazia, altă regiune georgiană prorusă, se află de atunci trupe ruse.

Moscova a mai suspendat zboruri ruse către Georgia, în octombrie 2006, iar apoi în august 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
georgia
zboruri