Zelenski după atacurile rușilor asupra infrastructurii energetice: Viața în țara noastră este civilizată și parțial în întuneric

Zelenski după atacurile rușilor asupra infrastructurii energetice: Viața în țara noastră este civilizată și parțial în întuneric
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că se lucrează pentru eliminarea efectelor atacurilor rușilor asupra infrastructurii energetice din Ucraina, el precizând că în unele zone s-a reluat alimentarea. Zelenski a subliniat că “aceaastă teroare” nu încetinește acțiunile armatei Ucrainei și că Rusia nu are nicio șansă să câștige războiul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Regiunea din estul Europei, care până recent era interconectată cu sistemul rusesc, se va confrunta, probabil, cu un deficit de energie electrică în perioada următoare, iar Ucraina și Republica Moldova ar putea solicita autorul României, care, la rândul său, este importator net de electricitate. Deja, operatorul sistemului energetic național al Republicii Moldova, Moldelectrica, a declarat vineri stare de alertă în sistemul de peste Prut, după ce furnizorul de stat Energocom a notificat în aceeași zi existența unui deficit de energie care nu este acoperit prin contracte comerciale de furnizare. Deficitul va crește de luni, de când centrala pe gaze de la Cuciurgani, din regiunea separatistă Transnistria, nu va mai asigura decât 27% din necesarul de electricitate de pe malul drept al Nistrului, în scădere masivă față de procentul de 70% din prezent, ca urmare a reducerii de către gigantul rus de stat Gazprom cu 30% a livrărilor de gaze naturale către Republica Moldova. Vicepremierul de la Chișinău, Andrei Spînu, a declarat că Republica Moldova își va majora importurile de energie electrică din România.

“Continuăm să eliminăm urmările atacurilor teroriste de astăzi asupra infrastructurii noastre. Geografia acestui atac masiv este foarte largă: Volin, Odesa, regiunea Hmelnițki, regiunea Kirovohrad, regiuneaa Dnipropetrovsk, regiunea Rivne, regiunea Mikolaiv, regiunea Zaporojie și alte locuri.

Zelenski: Încercările Rusiei de a exacerba criza alimentară - o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ CITEȘTE ȘI Zelenski: Încercările Rusiei de a exacerba criza alimentară - o agresiune împotriva oricărei persoane de pe pământ

Principala țintă a teroriștilor este energia. Drept urmare, vă rog să fiți și mai atenți decât înainte în ceea ce privește nevoia de consum în mod conștient de electricitate. Stabilitate industriei energiei statului nostru se bazează pe fiecare oraș și fiecare district al Ucrainei.

Vă rog să limitați folosirea dispozitivelor electrice care consumă mult curent. Și în special în orele de vârf, dimineața și seara”, a spus Zelenski.

“În o parte a teritoriului țării nostre, unde curentul electric s-a întrerupt din cauza atacului de astăzi, a fost deja posibilă reluarea alimentării cu energie. S-a reluat alimentarea parțial în regiunea Odesa, parțial în regiunea Hmelnițki, în cea mai mare parte a regiunii Rivne. Sunt vești pozitive și din alte regiuni. Însă în multe orașe, în multe districte, lucrările pentru reluarea alimentării continuă. Încercăm să le readucem oamenilor cât mai curând posibil energia electrică.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în această activitate: angajați din energie, angajați din administrațiile locale, oficiali guvernamentali și firme care ajută. Împreună, arătăm că viața ucraineană nu poate fi doborâtă. Chiar dacă inamicul ne poate lăsa temporar fără curent electric, nu va reuși niciodată să ne lase fără dorința de a îndrepta lucrurile, de a le readuce la normal.

Și chiar acum – parțial în întuneric – viața în țara noastră, în Ucraina noastră, este civilizată. Spre deosebire de Rusia, care ne aduce această teroare. Ei au aceeași sălbăticie cu electricitate acolo, ca în timpuri străvechi. Doar sălbatici pot aduce un astfel de rău pe fața pământului”, a adăugat președintele Ucrainei.

Zelenski a menționat că atacurile asupra infrastructurii nu pun în dificultate apărarea țării în război.

“Propagandiștii ruși mint atunci când spun că această teroare împotriva infrastructurii noastre și oamenilor noștri poate încetini cumva acțiunile armatei noastre sau poate pune în dificultate apărarea noastră. Ucrainenii sunt uniți și știu sigur că Rusia nu are nicio șansă să câștige acest război. Forțele noastre de apărare primesc tot ce le trebuie pentru a ne apăra țara și avansează în fiecare zi”, a declarat el.

Infrastructura critică din Ucraina a fost lovită sâmbătă de zeci de rachete rusești. Kievul și mai multe regiuni au raportat lovituri asupra instalațiilor energetice și pene de curent.

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri
rusia
ucraina
energie
pene