Pene de curent în Ucraina în urma mai multor atacuri aeriene ruse

Pene de curent în Ucraina în urma mai multor atacuri aeriene ruse
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2022

Noi lovituri rusești au vizat sâmbătă infrastructuri energetice în vestul Ucrainei, a anunțat operatorul Ukrenergo, în timp ce responsabili locali au vorbit despre pene de curent în mai multe regiuni ale țării, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Forțele ruse "au efectuat un nou atac cu rachete asupra instalațiilor energetice ale principalelor rețele din regiunile de vest ale Ucrainei", a explicat Ukrenergo pe rețelele sociale.

"Amploarea pagubelor este comparabilă sau ar putea depăși consecințele atacului din 10-12 octombrie", a adăugat operatorul, potrivit Agerpres.

Rusia pregătește relansarea bătrânului Moskvitch la fosta uzină Renault. Sunt însă unele obstacole CITEȘTE ȘI Rusia pregătește relansarea bătrânului Moskvitch la fosta uzină Renault. Sunt însă unele obstacole

Restricții de consum de energie sunt "aplicate" în mai multe regiuni, inclusiv în capitala Kiev și regiunea sa, a precizat Ukrenergo, promițând că specialiștii săi "iau toate măsurile pentru a restabili furnizarea de electricitate imediat ce va fi posibil în regiunile în prezent private de electricitate".

În paralel, ucrainenii au redus deja voluntar consumul de electricitate cu 5 până la 20% în medie în unele zile și în unele regiuni, a declarat pentru AFP într-o declarație scrisă șeful Ukrenergo, Volodimir Kudrîțki.

"Suntem recunoscători față de persoanele care au redus consumul în locuințe ca și față de companiile care fac același lucru", a adăugat el.

Responsabili din întreaga țară au vorbit anterior despre pene de electricitate care au urmat după noi lovituri rusești.

În estul Ucrainei apa și electricitatea sunt tăiate în anumite zone din regiunea Volînia, potrivit guvernatorului său. Orașul Hemlnîțki era privat de curent și autoritățile municipale au făcut apel la locuitori să se pregătească de întreruperea alimentării cu apă.

În regiunea Rivne, aflată tot în vest, guvernatorul Vitali Koval a declarat că atacuri au vizat în această dimineață "infrastructura energetică" a regiunii, avariind substații de electricitate.

Pene de curent au fost semnalate și în regiunea Odesa (sud-vest) după "două lovituri cu rachetă asupra infrastructurilor energetice" din regiune, a declarat guvernatorul Maksim Marcenko.

Guvernatorul regiunii Kirovohrad (centru) a cerut la rândul său firmelor locale și locuitorilor să-și reducă consumul de electricitate după lovituri asupra unor "importante" infrastructuri energetice

viewscnt
Afla mai multe despre
pene
curent
ucraina
atacuri aeriene
rusia