Zelenski spune că Armata Ucrainei a mai eliberat trei așezări din regiunea Herson

Zelenski spune că Armata Ucrainei a mai eliberat trei așezări din regiunea Herson
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2022

Forțele ucrainene au eliberat alte trei așezări în regiunea sudică Herson, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un discurs, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zelenski a spus că cele trei așezări eliberate sunt Novovoskresenske, Novohrîhorivka și Petropavlivka, toate situate la nord-estul orașului Herson.

CONFIRMARE One United Properties cumpără Eliade Tower de la fondul de investiții Grivalia și întregește complexul One Floreasca City CITEȘTE ȘI CONFIRMARE One United Properties cumpără Eliade Tower de la fondul de investiții Grivalia și întregește complexul One Floreasca City

Declarațiile lui Zelenski vin după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu soldați ruși care se predau în Herson cu tot cu un blidat BMP-2, scrie Hotnews.ro.

Tot în Herson, potrivit blogului militar MilitaryLand.net, au mai fost capturate două tancuri T-62M.

Forțele ucrainene au realizat luni cea mai mare breșă din sudul țării de la începutul războiului, străpungând frontul și avansând rapid de-a lungul râului Nipru, amenințând să încercuiască mii de soldați ruși.

Înaintarea seamănă cu recentele succese ucrainene din nord-est, care au schimbat cursul războiului împotriva Rusiei, chiar dacă Moscova a încercat să ridice miza prin anexarea de teritorii, ordonând mobilizarea și amenințând cu represalii nucleare.

„Situația este tensionată, să spunem așa, pentru că, da, au existat într-adevăr străpungeri", a declarat pentru televiziunea de stat rusă Vladimir Saldo, liderul instalat de Rusia în părțile ocupate ale provinciei ucrainene Herson.

„Există o așezare numită Duceanie, chiar de-a lungul râului Nipru, și chiar acolo, în acea regiune, a avut loc o străpungere. Există așezări care sunt ocupate de forțele ucrainene", a adăugat el.

„Când ne retragem de fapt înaintăm” - tehnica rușilor

Kirill Stremousov, șeful adjunct al administrației regionale instalate de ruși în Herson a bagatelizat progresele înregistrate de forțele armate ucrainene, afirmând că au cucerit doar sate cu prețul a zeci sau sute de vieți.

„Revenind la toate acele contraofensive, după cum le zic unii oameni, știți, este ca o placă stricată. Practica arată că toate acele contraofensive se termină în derută completă și eliminarea letală a celor care sunt în ofensivă. Acesta este motivul pentru care nu intrăm în panică”, susține Kirill Stremousov.

„Dar știți, cel mai interesant lucru, l-am spus într-o emisiune TV, le-am amintit inamicilor noștri care acum bastardizează ucraineana doar pentru a nu vorbi rusa: inamicilor, amintiți-vă de manevra noastră tactică. Când ne retragem înseamnă că înaintăm”, a adăugat Stremosov.

Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a dat asigurări că teritoriile anexate vineri de Putin și care acum încep să fie recuperate cu armata de către Ucraina vor rămâne rusești "pentru totdeauna" și că Moscova va recâștiga terenul pierdut într-un ritm furios în ultima lună.

Aceste teritorii "vor fi recucerite", a asigurat el la conferința sa zilnică.

Miercuri, președintele rus Vladimir Putin a spus că așteaptă ca situația din cele patru regiuni controlate parțiale pe care Rusia le-a declarat vineri teritoriu rus să se „stabilizeze”.

„Pornim de la faptul că situația se va stabiliza, vom putea dezvolta cu calm aceste teritorii”, a spus Putin în declarațiile sale televizate.

Anterior, Putin a promis că va face tot posibilul pentru a apăra zonele anexate, chiar dacă acest lucru ar însemna să folosească arme nucleare, o amenințare care nu a oprit nici contraofensiva ucraineană, nici livrările de arme occidentale.

viewscnt
Afla mai multe despre
herson
volodimir zelenski