Amazon.com riscă amenzi de 200.000 de dolari în Rusia din cauza conținutului considerat ilegal

Amazon.com riscă amenzi de 200.000 de dolari în Rusia din cauza conținutului considerat ilegal
scris 5 oct 2022

Amazon.com riscă amenzi de până la 12 milioane de ruble (204.000 de dolari) în Rusia, pentru că nu șterge conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal, au relatat agențiile de presă, în ceea ce ar fi prima penalizare de acest fel pentru gigantul tehnologic din SUA, transmite Reuters.

Rusia a amendat alte câteva firme de tehnologie străine pentru aceeași infracțiune, o parte din ceea ce criticii spun că este o campanie mai amplă a Kremlinului pentru a limita influența și acoperirea companiilor de tehnologie occidentale în Rusia, scrie Agerpres.

CFR Călători ar putea majora prețul la bilete CITEȘTE ȘI CFR Călători ar putea majora prețul la bilete

TASS a citat o instanță din Moscova care a afirmat că împotriva Amazon au fost întocmite două dosare, ambele referitoare la ”o încălcare a procedurii de restricționare a accesului la informații”, în conformitate cu legislația rusă.

”(Amazon) se confruntă cu o pedeapsă sub forma unei amenzi în valoare totală de până la 12 milioane de ruble”, a declarat TASS, care a citat instanța.

Amazon nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii trimise prin e-mail.

TASS nu a specificat conținutul care ar fi încălcat legislația rusă.

Marți mai devreme, Tribunalul districtual Tagansky din Moscova a amendat serviciul de streaming al Amazon Twitch cu 4 milioane de ruble pentru că a găzduit un interviu video cu o personalitate politică ucraineană despre care Moscova a spus că ar conține informații ”false”.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon.com
rusia
amenda