Zelenski: Ucraina nu va invada Transnistria. Noi prețuim independența altor state

Zelenski: Ucraina nu va invada Transnistria. Noi prețuim independența altor state
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2023

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a respins acuzațiile Rusiei potrivit cărora Kievul ar pregăti invadarea regiunii separatiste transnistrene din Republica Moldova, catalogând informațiile drept dezinformare a Kremlinului, transmite TV8 din Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Acum, rușii aruncă informații că Ucraina ar urma să intre pe teritoriul Transnistriei. Noi prețuim independența altor state. Transnistria este Moldova. Rusia ne provoacă să intrăm pe teritoriile legale ale Moldovei. Dar Rusia poate invada din teritoriul Transnistriei”, a spus liderul ucrainean, potrivit Unian, preluat de G4Media.ro.

Zelenski a subliniat că Ucraina respectă suveranitatea Moldovei, spre deosebire de Rusia, ale cărei rachete au zburat deja pe teritoriul țării.

Un an de război în Ucraina: Cum au evoluat dolarul și prețurile energiei și alimentelor CITEȘTE ȘI Un an de război în Ucraina: Cum au evoluat dolarul și prețurile energiei și alimentelor

Reamintim că Ministerul rus al Apărării a declarat pe 23 februarie că autoritățile de la Kiev ar pregăti o provocare militară în regiunea transnistreană. Ulterior, pe 24 februarie, Ministerul rus de Externe a spus că un atac asupra Transnistriei e echivalent cu un atac asupra Rusiei.

Chișinăul a respins aceste informații și a îndemnat oamenii la calm.


Într-un comentariu pentru TV8, ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a declarat că SUA „nu văd nicio validitate în aceste zvonuri care circulă”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
republica moldova
transnistria
zelenski