Ericsson, prezent și în România, declanșează concedieri masive - mii de angajați vor fi puși "pe liber" la nivel global

Ericsson, prezent și în România, declanșează concedieri masive - mii de angajați vor fi puși "pe liber" la nivel global
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 feb 2023

Grupul suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații din lume, cu operațiuni și în România, a confirmat că va declanșa concedieri masive, urmând să taie 8.500 locuri de muncă, pentru reducerea costurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta va afecta aproximativ 8% din personalul Ericsson, de 105.529 angajați în întreaga lume.

Meta se pregătește pentru o nouă rundă de concedieri CITEȘTE ȘI Meta se pregătește pentru o nouă rundă de concedieri

Majoritatea disponibilizărilor vor fi aplicate în prima jumătate a acestui an, dar operațiunea poate fi extinsă și anul viitor.

Anterior a fost relatat că Ericsson intenționează să taie aproximativ 1.400 de locuri de muncă în Suedia, plus alte disponibilizări în mai multe țări, ca parte a unui plan mai larg de reducere a costurilor la nivel global.

Ericsson intenționează să diminueze costurile cu 880 de milioane de dolari până la sfârșitul anului, din cauza cererii lente pe tot globul, inclusiv în America de Nord.

Google mută un pion în cursa către computerul cuantic CITEȘTE ȘI Google mută un pion în cursa către computerul cuantic

Această amploare a disponibilizărilor la Ericsson vine după aproape 6 ani, când compania a concediat, în 2017, mii de angajați și s-a concentrat pe cercetare.

În toamnă, Profit.ro a anunțat că Ericsson are în plan construcția unei fabrici de dispozitive 5G în România, de mărimea celor două fabrici de antene cumpărate de la Kathrein. Aceasta va fi prima unitate de producție dezvoltată de suedezi de la zero pe piața locală.

EXCLUSIV CryptoDATA Tech, vizând statutul de unicorn, se pregătește pentru bursa din Frankfurt, Londra sau New York CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CryptoDATA Tech, vizând statutul de unicorn, se pregătește pentru bursa din Frankfurt, Londra sau New York

Prezent pe plan local din anul 1994, Ericsson are o echipă formată din peste 4.000 de angajați care deservesc echipa comercială locală, Centrul Global de Servicii din București și unitatea de producție de la Timișoara – Ericsson Antenna Systems Romania.

Ericsson Antenna Technology România a raportat în 2021 o cifră de afaceri de 126,2 milioane de euro și un profit net de 4,2 milioane euro, cu un număr de 1.169 de angajați.

Antenele fabricate în Timișoara, cele mai noi din portofoliul Ericsson, ajung în întreaga lume.

EXCLUSIV CryptoDATA Tech a vândut unui fond german de investiții o parte din Wispr: La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Ne vom bate cu WhatsApp, Telegram, Signal CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CryptoDATA Tech a vândut unui fond german de investiții o parte din Wispr: La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Ne vom bate cu WhatsApp, Telegram, Signal

Suedezii au obținut, în aprilie, avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) pentru a furniza echipamente și programe software în cadrul infrastructurilor IT de interes național, precum și în rețelele 5G din România.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
fabrica
kathrein