Venituri din chirii în creștere cu 30% pentru cel mai mare proprietar de centre comerciale din România. Noi mall-uri pregătite și contracte semnate cu City Cinema și Carrefour

Venituri din chirii în creștere cu 30% pentru cel mai mare proprietar de centre comerciale din România. Noi mall-uri pregătite și contracte semnate cu City Cinema și Carrefour
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2018

Dezvoltatorul imobiliar sud-african NEPI Rockcastle, proprietarul Promenada Mall și Mega Mall din București, a obținut în primele șase luni venituri de 164 de milioane de euro din închirierea proprietăților pe care compania le deține în Europa Centrală și de Est, inclusiv România, cu circa 30% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Compania a semnat contracte de închiriere cu City Cinema și Carrefour în proiectele pentru dezvoltare în România.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Piața românească, deși are o pondere mai redusă comparativ cu finele anului trecut, are încă o poziție dominantă cu active de peste două  miliarde de euro, reprezentând 39% din portofoliul total al NEPI Rockcastle, care mai este prezent și în Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Croația, Cehia, Lituania și Serbia.

Portofoliul fondului a fost estimat la 5,3 miliarde de euro, comparativ cu 4,9 miliarde de euro la finele primei jumătăți de an din 2017.

Pe parcursul primului semestru, grupul a semnat 360 de noi contracte de închiriere acoperind 107.000 metri pătrați, din care 242 (54.000 mp) au fost în centre comerciale existente și 118 (53.000 mp) în proiecte în dezvoltare.

NEPI Rockcastle va livra în acest an un centru comercial la Satu Mare, de 29.000 metri pătrați, iar pentru anul viitor plănuiește finalizarea extinderii Aurora Mall Buzău.

FOTO Prospecțiuni SA a lui Tender își vinde sediul central din București cu discount semnificativ, sub valoarea de lichidare CITEȘTE ȘI FOTO Prospecțiuni SA a lui Tender își vinde sediul central din București cu discount semnificativ, sub valoarea de lichidare

”Am obținut în luna august avizele și autorizările necesare pentru extinderea Aurora Mall din Buzău. În urma extinderii centrul comercial va avea 23.400 metri pătrați. Extinderea va include un multiplex Cinema City cu șase ecrane și o nouă zonă de restaurante, cu terasă exterioară. Ne așteptăm ca dezvoltarea să fie finalizată în prima jumătate a anului 2019”, spun reprezentanții NEPI Rockcastle.

Totodată, investitorul vrea să înceapă în acest an dezvoltarea unui mall la Târgu Mureș, unde a semnat deja un contract de închiriere cu Carrefour pentru 10.000  metri pătrați.

“PUZ-ul a fost aprobat, iar acum suntem în curs de obținere a autorizației de construcție a 33.600 metri pătrați (prima fază) a unei noi generații de centre comerciale în Târgu Mureș (140.000 de locuitori).(...) Am început pregătirea terenului pentru construcție și dorim să începem dezvoltarea până la sfârșitul anului 2018. Cererea chiriașilor este puternică, iar Carrefour a închiriat deja 10.000 metri pătrați din proiect”, mai spun reprezentanții NEPI Rockcastle.

EXCLUSIV Ostahie a înființat un joint-venture cu taiwanezii de la Promate și va distribui brandul în toate țările din Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ostahie a înființat un joint-venture cu taiwanezii de la Promate și va distribui brandul în toate țările din Europa Centrală și de Est

NEPI Rockcastle este cel mai mare investitor imobiliar din România după numărul de centre comerciale și sedii de birouri și cea mai mare companie imobiliară din Europa Centrală și de Est, fiind prezent în România din 2008.

Portofoliul companiei pe piața locală include Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, precum și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi rockcastle
investiții