EXCLUSIV Dezvoltatorul israelian Hagag Development Europe vrea să cumpere Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei. Proprietatea a generat prima anchetă de proporții a DNA pe segmentul clădirilor de patrimoniu distruse

EXCLUSIV Dezvoltatorul israelian Hagag Development Europe vrea să cumpere Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei. Proprietatea a generat prima anchetă de proporții a DNA pe segmentul clădirilor de patrimoniu distruse
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2018

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, parte a Hagag Group din Israel, este interesat să cumpere Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei din București, pe care ar dori să-l integreze într-un proiect imobiliar care va fi realizat prin consolidarea și modernizarea fostului sediu Petrom din apropiere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania a cumpărat în luna mai fostul sediu Petrom din Calea Victoriei, pentru care a anunțat că va investi 8 milioane de euro în consolidare și modernizare, acesta urmând să fie primul proiect dedicat segmentului imobiliar de birouri al companiei. Lucrările de consolidare și modernizare vor fi finalizate în cea de a doua parte a anului 2019. Clădirea are o suprafață totală de 7.300 metri pătrați construiți și 6.000 metri pătrați suprafață totală închiriabilă, iar regimul de înălțime va rămâne, ca până în prezent, P+7.

Potrivit informațiilor Profit.ro, Hagag este în proces de due-dilligence pentru achiziția proprietății deținută de un om de afaceri român, care a închiriat curtea palatului unei cafenele, locul fiind cunoscut sub denumirea de Grădina Eden.

EXCLUSIV Tranzacție pe piața de birouri: SIF Banat Crișana pregătește achiziția fostului sediu din București al Bank of Cyprus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție pe piața de birouri: SIF Banat Crișana pregătește achiziția fostului sediu din București al Bank of Cyprus

Palatul Știrbei, fosta Curte Domnească de pe Podul Mogoșoaiei, a fost inaugurat în 1835 și este inclus pe lista monumentelor istorice. Proprietatea a generat prima anchetă de proporții a Direcției Naționale Anticorupție pe segmentul clădirilor de patrimoniu distruse, dosar în care a fost implicat și fostul primar al sectorului 1 Andrei Chiliman.

Hagag Development Europe este implicată și în construcția a două ansambluri imobiliare de lux în București. Portofoliul companiei pe plan local include, la momentul actual, cinci proprietăți: două terenuri în zona Pipera, un teren în zona Primăverii și două clădiri situate pe Calea Victoriei. Conducerea companiei nu exclude, ca și plan de viitor, listarea Hagag Development Europe în cadrul altor Burse de Valori de pe teritoriul Europei și, eventual, alte continente.

Hagag Development Europe este un dezvoltator imobiliar specializat în proiecte rezidențiale și comerciale în România. Compania este implicată în achiziționarea, dezvoltarea și renovarea unor imobile și proiecte care implică mai mult de 150 de milioane de euro investite în zonele de lux și de dezvoltare ale Bucureștiului.

Înființat în 2003, Hagag Group activează ca investitor internațional specializat în dezvoltarea, managementul și marketingul proiectelor imobiliare.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
palatul știrbei
achiziție