Vinul de azi: Prince Matei 2013 - 90 puncte Decanter

Vinul de azi: Prince Matei 2013 - 90 puncte Decanter
scris 24 iul 2022

Iconic-ul Prince Matei este cel mai cunoscut Merlot românesc. Forța, dar și eleganța acestui Merlot amintesc de personalitatea marelui voievod Matei Basarab, al cărui nume îl poartă, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei de care se leagă folosirea pentru prima data a limbii române în viață oficială, civilă și religioasă.

 
Ediția 2013 Prince Matei învăluie paharul într-o mantie de culoare roșu-rubiniu, cu reflexii violet. Buchetul este complex, scoțând la iveală note de fructe de pădure, piper negru, ciocolată, cafea și vanilie. Palatul este sec, intens, corpolent, cu taninuri moi și astringență delicată și un postgust prelung. Temperatura ideală de servire este de 18 ºC și vă recomandăm să îl degustați alături de preparate din carne roșie, vânat cu sosuri, preparate din bucătăria românească sau brânzeturi învechite, cu aromă intensă. 

Vinul poate fi învechit la sticlă (10-15 ani), în condiții de pivniță, astfel capatând o textură catifelată.

Începand cu 2019, compania care deține Viticola Sarica Niculițel a achiziționat Crama Villa Zorilor din Zorești de la Vinarte și a creat o nouă companie, Domeniile Prince Matei.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin