BCE ar putea majora joi dobânda cu 0,5 puncte procentuale, mai mult decât a anunțat anterior

BCE ar putea majora joi dobânda cu 0,5 puncte procentuale, mai mult decât a anunțat anterior
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 iul 2022

Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea majora joi dobânda cheie cu jumătate de punct procentual, o majorare mai mare comparativ cu cea anunțată anterior, susțin surse apropiate situației, citate de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BCE va anunța joi prima creștere de dobândă din ultimii peste 10 ani. Instituția a declarat că va majora dobânda cheie cu 25 de puncte de bază la ședința de politică monetară din iulie pentru a limita inflația record.

ULTIMA ORĂ Amenzi pentru manipularea pieței angro de energie și gaze CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Amenzi pentru manipularea pieței angro de energie și gaze

Informația că o creștere de 0,5 puncte procentuale este luată în calcul de BCE a surpris piețele. Astfel, dobânzile la obligațiunile din zona euro au crescut marți, iar costul împrumuturilor germane pe doi ani a atins maximul ultimelor două săptămâni.

BCE s-a confruntat cu critici pentru că a lăsat inflația să depășească atât de mult ținta de 2%, în timp ce alte instituții similare, precum Rezerva Federală, au inițiat majorări care au ajuns la 75 de puncte de bază.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanzi
dobanda bce
majorare bce
politica monetara
decizie bce