Vinul de azi: Telegramme Chateauneuf du Pape 2019 - 94 puncte James Suckling

Vinul de azi: Telegramme Chateauneuf du Pape 2019 - 94 puncte James Suckling
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 iun 2022

De cinci generații, Domaine du Vieux Telegraphe este condusă de familia Brunier, mai precis din 1891. Plantațiile acestei crame, cu o medie de vârstă de 60 de ani, se află pe celebrul podiș La Crau, poate cea mai renumită regiune din Chateauneuf du Pape. Condițiile de sol și climă din această regiune oferă vinurilor mineralitate distinctivă și structura impresionantă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Telegramme Chateauneuf du Pape 2019 este un asamblaj de Grenache (80%), Syrah (10%), Mourvedre (6%) și Cinsault (4%), care a fost ținut în tancuri de inox 10 luni, după care a urmat o perioada de măturare de 7 luni în butoaie mari de stejar francez de 30 hl. (foudre). Soiul Grenache domină acest asamblaj, conferindu-i suplețe și rotunjime. Aromatic, dezvoltă tente complexe de fructe de pădure roșii coapte, cireșe și levănțică, învăluite în note minerale și de condimente dulci. Gustul este plin și catifelat, cu impresii de zmeură și violete, taninurile bine șlefuite contribuind la finalul aromat și persistent.

Poate fi partenerul ideal pentru preparatele din carne roșie sau vânat, preparatele cu sosuri sau brânzeturile măturate.

Vinul poate fi cumpărat de AICI.

Material în parteneriat cu Unvinpezi.ro 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin