Volumul fuziunilor și achizițiilor din acest an se apropie de 2.000 de miliarde de dolari, iar aproape o cincime au avut loc în sectorul tehnologiei

Volumul fuziunilor și achizițiilor din acest an se apropie de 2.000 de miliarde de dolari, iar aproape o cincime au avut loc în sectorul tehnologiei
scris 15 sep 2020

Volumul fuziunilor și achizițiilor din acest an se apropie de 2.000 de miliarde de dolari, iar aproape o cincime din totalul trnzacțiilor au avut loc în sectorul tehnologiei, cum este vânzarea de către SoftBank a producătorului de cipuri Arm, pentru 40 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Tranzacțiile s-au intensificat în septembrie, compania americană Nvidia anunțând luni preluarea companiei britanice Arm de la SoftBank, scrie News.ro.

ONAC a reluat procedura privind achiziționarea de dispozitive conectate la internet. Instituția vrea să cumpere prin negociere directă peste 167.000 de tablete, iar ofertele se depun până vineri CITEȘTE ȘI ONAC a reluat procedura privind achiziționarea de dispozitive conectate la internet. Instituția vrea să cumpere prin negociere directă peste 167.000 de tablete, iar ofertele se depun până vineri

Între alte tranzacții se numără preluarea de către grupul de telecomunicații Verizon a operatorului mexican de telefonie mobilă Tracfone, pentru 6,25 de miliarde de dolari, și achiziția de către compania farmaceutică Gilead Sciences a companiei de biotehnologie Immunomedics, pentru 21 de miliarde de dolari.

Astfel de tranzacții sunt caracteristice după scăderi economice, dar datele Refinitiv arată că tranzacțiile de 1.970 de miliarde de dolari din 2020 depășesc cu mult preluările de 1.260 de miliarde de dolari, respectiv de 1.600 de miliarde de dolari care au avut loc în aceeași perioadă din 2009 și 2010, după criza financiară din 2008.

Companiile de tehnologie sunt pe primul loc, cu tranzacții de 351,4 miliarde de dolari, reprezentând 17,8% din totalul fuziunilor și achizițiilor, cel mai ridicat nivel atins după bula speculativă dotcom din anul 2000.

Serviciile finnciare s-au plasat pe locul al doilea, cu o valoare a tranzacțiilor de 283,8 miliarde de dolari, respectiv 14% din total, arată datele firmei Refinitiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
softbank
arm
tranzactii