Banca Națională a României a ținut dobânzile prea jos în raport cu rata naturală a dobânzii în deceniul care a precedat puseul inflaționist curent. Acum, dobânzile sunt însă prea ridicate. Totodată, ca urmare a diferențialului de inflație față de zona euro, leul este supraapreciat în termeni reali.
Cel de-al doilea mare angajator din județul Bistrița-Năsăud, specializat în producția de sisteme complete de răcire și schimbătoare de căldură din aliaje de aluminiu și oțel inoxidabil, a respins măsura de redresare a situației financiare prin găsirea unui posibil investitor cu cedarea de acțiuni, relevă date publicate în Monitorul Oficial.
Deși lichiditatea a fost slabă, în nota începutului de an, aceasta a fost destul de bine distribuită în adâncime, pe mai mulți emitenți.
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a finalizat o investigație la Omniasig Vienna Insurance Group și a aplicat o amendă în cuantum de 14.931 lei, echivalentul sumei de 3.000 euro.
Un grafic făcut pe baza datelor Eurostat și analizat de Profit.ro prezintă cele mai căutate locuri de muncă în UE, după o monitorizare timp de un an a numărului anunțurilor online de angajare.
De pe 7 până pe 14 februarie, persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, iar începând cu această ediție, Tradeville, în parteneriat cu Libra Bank se alătură băncilor de la care pot fi cumpărate titluri de stat: BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank.
În urmă cu 20 ani, Google Maps a revoluționat modul în care oamenii se deplasează din punctul A în punctul B.
Echipa de management a Exim Banca Românească este completată de Cătălin Pârvu, în calitate de vicepreședinte executiv coordonator al Diviziei Corporate și Trezorerie, și de Dragoș Popa și Liviu-George Maha - membri neexecutivi ai Consiliului de Administrație, în urma autorizării acestora de către Banca Națională a României.
Bulgaria ocupă primul loc în ceea ce privește cel mai periculos șofat din Europa. Acest lucru este arătat de cele mai recente date de la Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor. Clasamentul include și țările vecine – România și Serbia, precum și Letonia și Croația. În 2023, Bulgaria a înregistrat 526 de decese – cu 79% mai mult decât media UE., potrivit Rador Radio România.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat joi un curs de referință de 4,9764 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9766 lei înregistrat miercuri.