Acțiunile europene au început săptămâna în scădere, întrerupând cel mai lung raliu din istorie

Acțiunile europene au început săptămâna în scădere, întrerupând cel mai lung raliu din istorie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 aug 2021

Acțiunile europene au început săptămâna în scădere, întrerupând cel mai lung șir de creșteri zilnice din istorice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Declinul este influențat de datele economice sub așteptări din China. Atât vânzările de retail, cât și producția industrială au dezamăgit în luna iulie. Vânzările cu amănuntul au crescut cu 8,5%, deși analiștii estimau un salt de 11,5%, iar producția industrială a urcat cu 6,4%, deși prognozele indicau un avans de 7,8%.

BRK Financial Group cumpără aproape 10% din TechVentures Bank, fosta Bancă Feroviară Română CITEȘTE ȘI BRK Financial Group cumpără aproape 10% din TechVentures Bank, fosta Bancă Feroviară Română

Investitorii urmăresc și evoluțiile geopolitice după ce talibanii au intrat dumunică în capitala afgană Kabul și au preluat puterea, iar președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a părăsit țara.

Indicele paneuropean Stoxx 600 scădea cu circa 0,5% în jurul orei 14:30, ora României.

Cel mai puternic declin este înregistrat de companiile din domeniul materiilor prime.

Indicele paneuropean a urcat la noi maxime vineri, susținut de date încurajatoare privind redresarea economiilor, în pofida îngrijorărilor legate de răspândirea variantei delta a coronavirusului în Asia. Vineri a fost a zecea sesiune consecutivă de aprecieri pentru Stoxx 600, cel mai lung raliu din istorie.

Evoluțiile din Europa sunt în linie cu cele de pe bursele asiatice. Indicele Hang Seng (Hong Kong) a scăzut cu 0,8%, iar Nikkei (Tokyo) a închis ședința cu un declin de circa 1,6%. Shanghai Composite a încheiat sesiunea de tranzacționare în stagnare.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
china
maxim
record
raliu