VIDEO Apple a intrat pe nișa de filme pentru cinematografe. Peste 200 milioane dolari pentru a produce un film Martin Scorsese. Cât au primit Leonardo DiCaprio și Robert De Niro

VIDEO Apple a intrat pe nișa de filme pentru cinematografe. Peste 200 milioane dolari pentru a produce un film Martin Scorsese. Cât au primit Leonardo DiCaprio și Robert De Niro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 13 oct 2023

Apple a cheltuit între 200 și 250 de milioane de dolari pentru a produce filmul lui Martin Scorsese „Killers of the Flower Moon”, în care joacă, printre alții, Leonardo DiCaprio (care a primit cel puțin 25 de milioane de dolari) și Robert De Niro (aproximativ aceeași sumă).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Filmul, care va intra pe Apple TV+ la cel puțin 45 de zile după debutul în cinematografe, este una din primele mari producții de cinema, pentru care Apple are buget de 1 miliard pe an, conform Bloomberg..

În primăvară a fost anunțat că planurile Apple pentru creșterea notorietății serviciului de streaming TV+ prevăd crearea mai multor filme pe an care să fie difuzate pe marile ecrane ale cinematografelor.

Coldplay - într-o bătălie juridică cu fostul lor manager CITEȘTE ȘI Coldplay - într-o bătălie juridică cu fostul lor manager

Apple urmează să investească anual în jur de 1 miliard de dolari pentru producerea unor filme care să fie difuzate în cinematografe.

Scopul Apple este creșterea notorietății atât a companiei ca producător de filme, cât și a serviciului de streaming Apple TV+, care, în acest fel, ar putea atrage noi abonați.

WhatsApp lansează o versiune îmbunătățită a aplicației de Windows CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează o versiune îmbunătățită a aplicației de Windows

Compania americană ar fi discutat deja ideea cu mai multe studiouri de film, urmând ca anul acesta să fie lansate deja câteva filme și mai multe producții să fie pregătite pentru anii următori.

Era arătat că printre titlurile potențiale se numără Killers of the Flower Moon al lui Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio în rol principal, thriller-ul de spionaj Argylle regizat de Matthew Vaughn și Napoleon, un film despre cuceritorul francez creat de Ridley Scott.

Apple, la fel ca Amazon, au crescut investițiile în entertainment și vor urma exemplele Netflix și Disney în ceea ce privește filmele care sunt difuzate atât pe marile ecrane, cât și în cadrul propriilor servicii de streaming.

Apple TV+ este unul dintre micile servicii de streaming video. Compania nu oferă cifre privind numărul de abonați, însă, acesta este estimat la 20 - 40 de milioane de abonați. TV+ nu este încă disponibil în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
filme
cinematografe