Gigantul Accenture, cu afaceri și în România, concediază 19.000 de angajați. Cele mai mari disponibilizări anunțate până acum în sectorul consultanței IT

Gigantul Accenture, cu afaceri și în România, concediază 19.000 de angajați. Cele mai mari disponibilizări anunțate până acum în sectorul consultanței IT
scris 23 mar 2023

Gigantul din consultanță și IT Accenture, cu afaceri și în România, va concedia 19.000 de angajați în următoarele 18 luni, în cadrul măsurilor de reducere a costurilor.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Disponibilizările, cele mai mari anunțate până acum în sectorul consultanței în IT, vor afecta aproximativ 2,5% din forța de muncă globală a companiei, formată din peste 738.000 de angajați.

Accenture estimează că planul său de “optimizare a afacerilor” va costa compania 1,5 miliarde de dolari până la finele anului fiscal 2024. Anul fiscal al Accenture se încheie în luna august.

Concedierile din tehnologie accelerează, pe cale să depășească totalul din 2022 CITEȘTE ȘI Concedierile din tehnologie accelerează, pe cale să depășească totalul din 2022

"Se așteaptă ca aceste acțiuni să afecteze aproximativ 2,5%, sau 19.000 de oameni, din forța noastră de muncă actuală, din care peste jumătate reprezintă funcții corporative nefacturabile”, potrivit companiei.

Acțiunile Accenture se apreciau cu peste 7% în tranzacțiile de joi, în urma anunțului privind măsurile de reducere a costurilor, precum și în contextul în care compania a raportat un profit și venituri peste așteptările analiștilor pentru trimestrul fiscal încheiat pe 28 februarie.

Accenture are peste 4.000 de angajați în România, în București, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iași și Timișoara.

Judecător important al UE: Val de litigii din partea giganților tehnologiei împotriva noii legi europene privind sectorul digital CITEȘTE ȘI Judecător important al UE: Val de litigii din partea giganților tehnologiei împotriva noii legi europene privind sectorul digital

Compania furnizează servicii și soluții în domenii precum consultanță, digital, tehnologie și operațiuni.

Accenture este cel mai recent jucător global din tehnologie care anunță disponibilizări în masă.

Săptămâna trecută,  Amazon și Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, au anunțat că vor concedia un total de 19.000 de angajați în perioada următoare, citând nevoia de restructurare a activităților, pe fondul incertitudinilor economice. Ambele companii se află la a doua rundă de concedieri masive în ultimele luni.

GALERIE FOTO Samsung anunță smartphone-urile Galaxy A34 și A54 CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Samsung anunță smartphone-urile Galaxy A34 și A54

Concedierile din sectorul tehnologic global au accelerat puternic în prima parte a anului și au depășit deja numărul disponibilizărilor anunțate în 2022.

Incluzând tăierile de personal anunțate acum de Accenture, numărul concedierilor din sector a ajuns la 171.858, potrivit agregatorului de date din industrie layoffs.fyi.

Anul trecut, 161.411 de angajați din sectorul tehnologic și-au pierdut locurile de muncă, de peste 10 ori mai mulți comparativ cu 2021, conform layoffs.fyi, care își bazează calculele pe anunțurile companiilor și informațiile din mass-media.

viewscnt
Afla mai multe despre
accenture
concedieri accenture
disponibilizari
sectorul tehnologic
concedieri tehnologie