Norvegia a depășit Danemarca și a devenit cea mai fericită țară din lume. România se află pe locul al 57-lea

Norvegia a depășit Danemarca și a devenit cea mai fericită țară din lume. România se află pe locul al 57-lea
scris 20 mar 2017

Norvegia a depășit Danemarca și ocupă primul loc în topul celor mai fericite țări din lume, potrivit unui raport oficial publicat luni, ai cărui realizatori au îndemnat națiunile din lumea întreagă să stimuleze încrederea socială și egalitatea pentru a ameliora bunăstarea cetățenilor lor, informează Reuters. România ocupă locul al 57-lea în acest clasament ce include 155 de țări.

Țările nordice au cele mai fericite populații, potrivit World Happiness Report 2017, întocmit de Sustainable Development Solutions Network (SDSN), o inițiativă globală ce a fost lansată de ONU în 2012, scrie News.ro.

Țările din Africa Subsahariană, alături de Siria și Yemen, ocupă în 2017 ultimele locuri în raportul anual al fericirii - ce include 155 de state -, realizat pentru al cincilea an consecutiv de ONU.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include șase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranța pentru o viață sănătoasă, Libertatea de a face schimbări în viață, Generozitate și Încredere.

În clasamentul din 2017, pe primul loc se află Norvegia, cu un scor general de 7,537. Topul 10 al celor mai fericite țări din lume este completat de Danemarca, Islanda, Elveția, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia și Suedia.

Sudanul de Sud, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi și Republica Centrafricană ocupă ultimele locuri în clasament.

În acest an, România se află pe locul al 57-lea, cu un scor mediu de 5,825.

Hagi vrea să iasă din business-ul turistic și să vândă cu 9 milioane euro hotelul Iaki din Mamaia, pentru a investi banii în fotbal CITEȘTE ȘI Hagi vrea să iasă din business-ul turistic și să vândă cu 9 milioane euro hotelul Iaki din Mamaia, pentru a investi banii în fotbal

Germania se află pe locul al 16-lea, Marea Britanie pe locul al 19-lea, iar Franța pe poziția a 31-a. Statele Unite au pierdut un loc față de clasamentul de anul trecut și se află pe locul al 14-lea.

În 2016, pe primul loc s-a clasat Danemarca, al cărei punctaj a fost de 7,526, urmată de Elveția, Islanda, Norvegia și Finlanda. România se afla pe poziția a 71-a cu un scor mediu de 5,528.

Obiectivul acestui clasament anual este acela de a furniza un nou instrument folositor guvernelor, companiilor și societății civile, pentru a ajuta țările din lumea întreagă să găsească metode mai bune pentru a asigura bunăstarea cetățenilor lor.

Autorii raportului au îndemnat guvernele lumii să urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite și al altor țări care au înființat ministere ale Fericirii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cea mai fericita tara din lume