Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
BNR s-a uitat la toate firmele din 2007 până în prezent ca să identifice poveștile de succes, adică firme care au reușit să-și crească sustenabil profitabilitatea, cifra de afaceri, iar indicatorii de lichiditate să fie corespunzători.
Datele a peste 100 de milioane de oameni au fost furate în urma unui atac cu ransomware asupra Change Healthcare din luna februarie.
Polonia este o Românie cu mai multă încredere în ea, susține Florin Ilie, Deputy CEO ING Bank România. „E vorba de cum ne creștem fiecare copiii. Noi am fost crescuți așa și e important să nu facem același lucru mai departe. Să ne placem un pic mai mult unii pe alții. Asta ne face să nu ne agregăm foarte tare nici financiar și nici economic între noi. Să ne iubim un pic mai mult unii pe alții”, a spus el.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat luni un curs de referință de 4,9735 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9732 lei înregistrat vineri.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,55%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de 5,54 miliarde de lei, la finalul lunii septembrie, în creștere cu 26,5% comparativ cu nivelul înregistrat la aceeași dată a anului anterior, conform unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 149,95 miliarde lei, la finalul lunii septembrie 2024, în creștere cu 28% față de nivelul înregistrat la aceeași dată din 2023, potrivit statisticii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).
Transilvania Broker de Asigurare va cheltui un milion de lei pentru înființarea unei firme care va desfășura activități auxiliare intermedierilor financiare, exclusiv activități de asigurări și fonduri de pensii. Practic, viitoarea societate va furniza servicii de consultanță financiară complexă a clienților, cum ar fi pentru credite și produse de investiții, conform datelor analizate de Profit.ro.
Băncile au accelerat creșterea împrumuturilor ipotecare acordate populației în septembrie, deși dobânzile la creditele noi încă n-au scăzut. Creditul de consum continuă să aibă o creștere record post-2008, chiar dacă septembrie nu a fost cea mai bună lună din acest an. Firmele și-au majorat finanțările luate de la bănci, în principal în lei, după ieftinirea acestora.