Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,94%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Guvernul va adopta un nou act normativ privind reglementarea pieței criptomopnedelor, a anunțat ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, care a precizat că vor fi incluse prevederi privind companiile din domeniu, dar și privind modalitatea în care sunt impuse impozite pentru tranzacții.
Tot mai multe industrii, de la bijuterii și modă până la gestionarea deșeurilor alimentare, adoptă principiile economiei circulare, reducând risipa și generând beneficii financiare. Creșterea costurilor materiilor prime și presiunea de a reduce emisiile de carbon fac ca acest model economic să devină ”crucial,” potrivit Goldman Sachs, care estimează un beneficiu global de până la 4,5 trilioane de dolari până în 2030.
Guvernul se așteaptă la o creștere a veniturilor de taxa specială pe bănci, introdusă în 2024, după ce încasările au depășit estimările inițiale. Mai mult, bugetul pe 2025 prevede și o creștere a încasărilor din impozitul pe profit plătit de bănci.
Prima ediție a programului FIDELIS din 2025 va fi derulată între 7-14 februarie și va avea dobânzi de până la 7,95%.
Banca Națională a României (BNR) a anunțat vineri un curs de referință de 4,9767 lei pentru un euro, de la un curs de 4,9761 lei înregistrat joi.
Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la 5,94%, de la 5,95%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Anul trecut a fost cel mai bun pentru creditul de consum de la boom-ul din 2007-2008 încoace, evoluție ce a mers mână în mână cu creșterea consumului populației.
Ministerul Finanțelor lucrează la un mecanism care să asigure primăriilor din țară un mecanism de preluare a banilor numerar, detaliile pentru acest sistem urmând să fie discutate după aprobarea bugetului pentru acest an, au declarat oficiali din Ministerul Finanțelor. În acest sens există deja o ofertă din partea Poștei, dar Finanțele ar putea lucra și cu bănci comerciale.
Banca Națională a României a hotărât aprobarea prealabilă a Nicoletei Mioara Cîrciumaru, în calitate de membru neexecutiv al Consiliului de Administrație al CEC Bank, și a lui Cristian Florin Șaitariu, în calitate de membru executiv al Consiliului de Administrație și Director Prim-Vicepreședinte al Comitetului de Direcție, coordonator al activităților comerciale și de trezorerie.