Coinbase Global a lansat o platformă de tranzacționare a instrumentelor derivate pentru criptomonede

Coinbase Global a lansat o platformă de tranzacționare a instrumentelor derivate pentru criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2023

Coinbase Global a lansat o platformă de tranzacționare a instrumentelor derivate pentru criptomonede, în timp ce compania încearcă să-și extindă amprenta globală pe fondul tensiunilor crescânde dintre sectorul cripto și autoritățile de reglementare din Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Platforma va permite utilizatorilor instituționali din jurisdicțiile eligibile din afara SUA să tranzacționeze cu contracte futures perpetue, a spus Coinbase.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Clara Mateoiu, co-fondator Renti: Avem această problemă de ou versus găină CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Clara Mateoiu, co-fondator Renti: Avem această problemă de ou versus găină

Sectorul activelor digitale își revine după mai multe falimente de anul trecut, inclusiv falimentul platformei de criptomonede FTX a lui Sam Bankman-Fried, scrie News.ro.

Luna trecută, directorul general al Coinbase, Brian Armstrong, a avertizat că firmele cripto se vor dezvolta în ”paradisuri offshore”, cu excepția cazului în care SUA și Marea Britanie își vor face regulile pentru acest sector mult mai clare.

Coinbase, angajată într-o luptă cu Comisia pentru bursă și valori mobiliare din SUA, a declarat marți că țări din întreaga lume se dezvoltă ca hub-uri criptografice datorită unui cadru de reglementare responsabil.

”Ne-am dori să vedem că SUA adoptă o abordare similară, în loc de reglementare prin forță, ceea ce a condus la o tendință dezamăgitoare a dezvoltării criptomonedelor în SUA”, a spus bursa cripto. Separat, o altă platformă pentru tranzacționare de criptomonede, Gemini, a lansat marți o platformă de derivate pentru tranzacționarea de contracte futures perpetue, în afara jurisdicției SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase global
criptomonede