David Popovici: Eu nu vreau să știu câți bani fac, câți bani câștig pe lună

David Popovici: Eu nu vreau să știu câți bani fac, câți bani câștig pe lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2023

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial și european, a declarat că nu se interesează deocamdată de câștigurile obținute până acum din sport.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

''Nu știu dacă mă credeți, dar este adevărat, tatăl meu poate să ateste, toți oamenii care mă ajută pot să ateste. Eu nu vreau să știu câți bani fac. Eu nu vreau să știu câți bani câștig pe lună, nu vreau să știu ce bonusuri primesc, ce premii câștig din înot, tocmai pentru că nu vreau să mă influențeze. Nu știu, odată ce voi ști asta poate mi s-ar urca la cap, poate m-ar face să mă schimb în vreun fel. Tocmai de asta aleg să nu știu, dar am oameni de încredere care se ocupă de asta și pentru că de curând sunt adult și am crescut va trebui la un moment dat să mă ocupă și eu de asta. Dar o iau pas cu pas și încerc să nu fug de responsabilitatea asta prea mult, pentru că în curând voi fi nevoit să știu și să-mi văd de viața de adult'', a declarat Popovici.

CONFIRMARE FOTO Ion Țiriac lansează construcția unui mare complex CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Ion Țiriac lansează construcția unui mare complex

Popovici a explicat că își alege cu grijă noii parteneri, cu care să împartă aceleași valori și principii: ''Este vorba de niște valori în care eu cred și în care de asemenea noul meu partener, Raiffeisen, crede. Este vorba despre succes, stabilitate și siguranță. Drumul spre performanță este unul foarte lung, greu și am nevoie de sprijin puternic și real în spatele meu și în echipa mea. Asta pornește de la fani, familie, prieteni, colegi de la școală, parteneri și mă ajută să cresc cât mai mult. Și de fapt, ceea ce îmi doresc eu cel mai mult, este să inspir cât mai mult. Sunt convins că în noua noastră colaborare, îi voi inspira pe cât mai mulți prin ceea ce facem să aleagă și sportul ca un stil de viață sănătos și serios. Am oameni de încredere care se ocupă, cel puțin la început, de discuțiile, de negocierile și de eventualele parteneriate, cărora le dau putere pentru a vorbi în numele meu, Eu încerc să-mi găsesc parteneri puternici din câteva domenii cu care să împart aceleași principii și aceleași valori și tocmai de asta se întâmplă foarte rar să am un nou partener, un nou colaborator. Și pentru că se întâmplă foarte rar, este extrem de valoros, pentru că noua noastră relație este foarte importantă pentru mine'', scrie Agerpres.

Campionul român a adăugat că încă nu a început să lucreze la spoturi sau reclame: ''Suntem încă la început. Am o relație specială cu atenția și camerele, pentru că toate au venit atât de repede, într-un timp atât de scurt, și nu m-am așteptat la asta. Întotdeauna mi-am dorit să fiu pe cât de bun sunt, îmi doresc să fiu cel mai bun și sunt conștient că la pachet cu asta vine atenția, vine succesul, sunt atât de mulți factori care intră în joc. Încerc să mă adaptez la noua mea viață, rămânând la fel, nu vreau să mă schimb, nu vreau să las nimic să mă schimbe. Și să fac cât mai mult bine, asta îmi doresc, pentru că eu consider că nu am nimic mai bun de făcut cu imaginea mea, atât timp cât sunt cunoscut, decât să fac bine și să promovez principii sănătoase și valori precum cele pe care le-am menționat mai devreme''.

Despre bogăție, Popovici are un punct de vedere interesant și nu este tentat de acumularea ei în exces: ''Există și bogăție de natură financiară, dar nu văd cum m-ar ajuta vreodată real. Consider că bogăția vine atunci când te simți bine, când ești liniștit, când ai un simț al siguranței. Cred că banii te ajută atunci când reușești să fii suficient de comod financiar. Sunt convins că ceea ce depășește un prag poate strica la un moment dat, asta e filosofia mea''.

viewscnt
Afla mai multe despre
david popovici
bani