David Popovici explică de ce a ales să rămână în România

David Popovici explică de ce a ales să rămână în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2023

David Popovici este deja un nume important în sportul mondial, înotătorul român fiind campion mondial și european în probele de 100 și 200 metri liber. Așa cum era de așteptat, David a primit nenumărate oferte din partea mai multor facultăți celebre din SUA, dar a ales să rămână și să se antreneze în continuare în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

David Popovici și relația foarte bună cu antrenorul - Motivul pentru care nu a plecat să se antreneze în SUA

Într-un interviu pentru Corriere della Sera, Popovici explică de ce a rămas în România cu toate că în SUA ar fi beneficiat de condiții superioare în ceea ce privește infrastructura și metodele de recuperare fizică, scrie Hotnews.ro.

FOTO Fermierii au ieșit pe stradă cu tractoarele. Sunt blocaje pe autostrăzi și la vămi CITEȘTE ȘI FOTO Fermierii au ieșit pe stradă cu tractoarele. Sunt blocaje pe autostrăzi și la vămi

David le-a precizat jurnaliștilor italieni că principalul motiv pentru care a rămas în România este reprezentat de antrenorul său, Adrian Rădulescu.

Popovici spune că are o „chimie aparte” cu antrenorul său și că este sigur că alături de el va continua să-și îmbunătățescă performanțele.

„Avem o relație sănătoasă atlet-antrenor, de asemenea un mare respect unul pentru celălalt. Echilibrul este potrivit între prietenie și profesionalism, lucru pe care nu l-am mai găsit nicăieri în altă parte și nici nu vreau să-l caut. Același lucru este valabil și pentru kinetoterapeut (n.r. Dragoș Luscan)”, a precizat David Popovici pentru sursa citată.

FOTO Metin Dogan investește peste 60 de milioane de euro în dezvoltarea, lângă București, a unui resort de golf și a unui ansamblu rezidențial CITEȘTE ȘI FOTO Metin Dogan investește peste 60 de milioane de euro în dezvoltarea, lângă București, a unui resort de golf și a unui ansamblu rezidențial

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

viewscnt
Afla mai multe despre
david popovici
înotător