Euro 2028 în Marea Britanie și Irlanda. CE din 2032 se joacă în Italia și Turcia

Euro 2028 în Marea Britanie și Irlanda. CE din 2032 se joacă în Italia și Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2023

UEFA a atribuit Marii Britanii și Irlandei organizarea Euro-2028, în timp ce organizarea Campionatului European de fotbal din 2032 a fost primită de Italia și Turcia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două candidaturi, oficializate în cadrul unei scurte ceremonii de către președintele organismului european Aleksander Ceferin, vor succeda Germaniei în calitate de gazdă a Euro 2024 (14 iunie-14 iulie) și confirmă tendința de organizare în comun a marilor competiții sportive, care este singura modalitate pentru multe țări de a le găzdui, scrie News.ro.

Brandul Stefanel, primul retailer străin intrat pe piața locală, revine în România după ce grupul italian a semnat actele pentru lichidare CITEȘTE ȘI Brandul Stefanel, primul retailer străin intrat pe piața locală, revine în România după ce grupul italian a semnat actele pentru lichidare

De la Wembley din Londra la City Stadium din Manchester, trecând prin St James Park din Newcastle, Hampden Park din Glasgow, Dublin Arena, National Stadium din Cardiff și Casement Park din Belfast, cele zece stadioane pentru 2028 sunt bine cunoscute și multe dintre ele sunt deja legendare, atât pentru fotbal, cât și pentru rugby, relatează AFP.

Detaliile organizării turneului din 2032 sunt mai puțin cunoscute, Italia și Turcia au făcut campanie separată mult timp înainte de a-și uni forțele la sfârșitul lunii iulie.

În timp ce Cupa Mondială de fotbal își va dubla dimensiunea începând din 2026, cu 48 de echipe în competiție, Campionatul European a păstrat din 2016 o fază finală cu 24 de echipe, cu 51 de meciuri de organizat, față de 104 pentru o Cupă Mondială.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro 2028
marea britanie