Fondul american Oaktree a preluat controlul clubului Inter Milano

Fondul american Oaktree a preluat controlul clubului Inter Milano
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Fondul american de investiții Oaktree Capital Management a anunțat că a preluat dreptul de proprietate asupra campioanei Italiei, Inter Milano, după o plată ratată de 395 de milioane de euro (428 de milioane de dolari) din partea acționarului majoritar chinez al clubului, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Acordat de Oaktree în 2021 către societatea cu sediul în Luxemburg prin care conglomeratul chinez Suning controla Inter, împrumutul a fost garantat cu participația la club, scrie News.ro.

Un aisberg mai mare decât Malta s-a desprins din banchiza Brunt, în Antarctica CITEȘTE ȘI Un aisberg mai mare decât Malta s-a desprins din banchiza Brunt, în Antarctica

Acest lucru a oferit Oaktree, specializat în furnizarea de finanțare de salvare pentru firmele în dificultate, dreptul potențial de a prelua controlul clubului în cazul unei neplăți.

"Oaktree s-a angajat să lucreze îndeaproape cu actuala echipă de conducere a Inter Milano, cu partenerii, cu liga și cu organismele de conducere pentru a se asigura că acest club este poziționat pentru a avea succes atât pe teren, cât și în afara lui", se arată într-un comunicat.

O sursă a declarat, potrivit Reuters, că Oaktree, care a avut până acum o implicare limitată în francize sportive, nu intenționează să vândă imediat Inter și este pregătită să fie un "investitor răbdător".

Fondată în 1908, Inter este una dintre puterile tradiționale ale fotbalului italian și este casa unor jucători de top, printre care Lautaro Martinez și Nicolo Barella.

Suning, care a cumpărat o participație majoritară la club în 2016, într-una dintre cele mai mediatizate intrări ale unei companii chineze în fotbalul european, nu a făcut niciun comentariu până acum.

De atunci, autoritățile chineze au impus restricții asupra cheltuielilor de peste hotare în sport, iar Suning a fost afectată de declinul cauzat de COVID-19.

Acest lucru a determinat Suning să obțină un pachet de finanțare de urgență de 275 de milioane de euro, cu o dobândă de aproximativ 12%, în urmă cu trei ani de la Oaktree, care a ajutat Inter să treacă peste criza provocată de pandemie.

Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut CITEȘTE ȘI Nicolescu, ANAT: Hotelurile din București sunt aproape pline, cu toate că prețurile au crescut

Într-o scrisoare adresată fanilor și publicată sâmbătă pe site-ul clubului, președintele Inter, Steven Zhang, fiul de 32 de ani al fondatorului Suning, Zhang Jindong, a avertizat că stabilitatea clubului este în pericol, deoarece încercările de a găsi un acord cu Oaktree au fost fără succes.

Inter a înregistrat o pierdere de 86 de milioane de euro în anul fiscal 2022-2023, iar datoriile sale brute totale s-au ridicat la 807 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
inter milano
oaktree