Fostul mare tenisman Boris Becker - doi ani și jumătate de închisoare

Fostul mare tenisman Boris Becker - doi ani și jumătate de închisoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2022

Fostul mare tenisman german Boris Becker a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare de justiția britanică pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Boris Becker, în vârsta de 54 de ani, va fi astfel încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active și împrumuturi pentru a nu-și plăti datoriile, arată Agerpres.

Becker, care are în palmares șase titluri de Mare Șlem, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham și nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să își achite datoriile.

Becker, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinați cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-și chiar și inelul de nuntă, acționând conform sfaturilor primite de la experți.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenței de juriul curții Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăți, două capete de nedezvăluire a averii și unul de ascunderii de datorii.

Germanul a vândut deja la licitație o serie dintre trofeele câștigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproșat că nu a declarat două proprietăți în Germania, precum și o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câștigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracțiunile de care este acuzat.

În aprilie, Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare în procesul de la Londra, de la Southwark Crown Court, legat de falimentul său personal, declarat în 2017.

Becker era acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor. Fostul sportiv a fost declarat în faliment în iunie 2017, după un împrumut de peste 3 milioane de lire sterline, nereturnat.

David Beckham a încheiat un contract masiv de imagine cu autoritățile din Qatar, țară cu o conducere foarte controversată CITEȘTE ȘI David Beckham a încheiat un contract masiv de imagine cu autoritățile din Qatar, țară cu o conducere foarte controversată

Boris Becker a fost achitat în alte 20 de capete de acuzare, unele dintre ele legate de faptul că nu a predat trofee și medalii obținute de-a lungul carierei sale sportive.

Cele patru capete de acuzare în care a fost găsit vinovat sunt înstrăinarea de proprietăți, nedezvăluirea proprietăților și ascunderea unor datorii de 825.000 de euro.

Becker, cetățean german care locuiește la Londra din 2012, a declarat că a cooperat cu cei care i-au preluat bunurile și proprietățile, oferindu-le acestora inclusiv verigheta sa.

În timpul procesului, Becker a spus că a câștigat o sumă foarte mare de bani în carieră și că a cumpărat cu bani cash unele proprietăți, însă veniturile sale s-au redus dramatic după retragerea din activitatea sportivă, în 1999.

viewscnt
Afla mai multe despre
boris becker
tenis