Fostul mare tenisman Boris Becker - doi ani și jumătate de închisoare

Fostul mare tenisman Boris Becker - doi ani și jumătate de închisoare
scris 29 apr 2022

Fostul mare tenisman german Boris Becker a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare de justiția britanică pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal, informează AFP.

Boris Becker, în vârsta de 54 de ani, va fi astfel încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active și împrumuturi pentru a nu-și plăti datoriile, arată Agerpres.

Becker, care are în palmares șase titluri de Mare Șlem, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham și nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să își achite datoriile.

Becker, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinați cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-și chiar și inelul de nuntă, acționând conform sfaturilor primite de la experți.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenței de juriul curții Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăți, două capete de nedezvăluire a averii și unul de ascunderii de datorii.

Germanul a vândut deja la licitație o serie dintre trofeele câștigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproșat că nu a declarat două proprietăți în Germania, precum și o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câștigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracțiunile de care este acuzat.

În aprilie, Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare în procesul de la Londra, de la Southwark Crown Court, legat de falimentul său personal, declarat în 2017.

Becker era acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor. Fostul sportiv a fost declarat în faliment în iunie 2017, după un împrumut de peste 3 milioane de lire sterline, nereturnat.

David Beckham a încheiat un contract masiv de imagine cu autoritățile din Qatar, țară cu o conducere foarte controversată CITEȘTE ȘI David Beckham a încheiat un contract masiv de imagine cu autoritățile din Qatar, țară cu o conducere foarte controversată

Boris Becker a fost achitat în alte 20 de capete de acuzare, unele dintre ele legate de faptul că nu a predat trofee și medalii obținute de-a lungul carierei sale sportive.

Cele patru capete de acuzare în care a fost găsit vinovat sunt înstrăinarea de proprietăți, nedezvăluirea proprietăților și ascunderea unor datorii de 825.000 de euro.

Becker, cetățean german care locuiește la Londra din 2012, a declarat că a cooperat cu cei care i-au preluat bunurile și proprietățile, oferindu-le acestora inclusiv verigheta sa.

În timpul procesului, Becker a spus că a câștigat o sumă foarte mare de bani în carieră și că a cumpărat cu bani cash unele proprietăți, însă veniturile sale s-au redus dramatic după retragerea din activitatea sportivă, în 1999.

viewscnt
Afla mai multe despre
boris becker
tenis