FOTO Michael Jordan doboară un nou record la vânzarea de ghete purtate în meciuri celebre

FOTO Michael Jordan doboară un nou record la vânzarea de ghete purtate în meciuri celebre
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2024

Un set de șase ghete Air Jordan purtate de Michael Jordan în timpul finalelor NBA în urma cărora a câștigat titlul în 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 și 1998 a fost vândut cu 8 milioane de dolari la o licitație din New York, stabilind un nou record mondial de licitație pentru ghete purtate în timpul meciurilor, a anunțat casa de licitații Sotheby's, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Cele șase ghete au fost purtate de Michael Jordan când a câștigat fiecare dintre cele șase titluri NBA din cariera sa și a obținut fiecare dintre cele șase premii MVP ale finalei. Nu există un nivel mai înalt de colecție sportivă, acesta este vârful, a precizat Sotheby’s, citată de news.ro.

VIDEO Primăria Timișoara va construi un stadion nou CITEȘTE ȘI VIDEO Primăria Timișoara va construi un stadion nou

Ghetele au fost achiziționate pentru o sumă aflată pe locul doi în topul sumelor plătite pentru vreun obiect legat de Michael Jordan.

Tricoul lui Jordan din 1998, din meciul de deschidere al finalei NBA din 1998, din celebrul sezon "Last Dance", deține în continuare recordul mondial pentru orice obiect sportiv purtat în timpul unui meci, după ce a fost vândut cu 10,1 milioane de dolari în septembrie 2022.

FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți CITEȘTE ȘI FOTO Dacia pregătește prototipul pentru Dakar. Are deja o listă impresionantă de piloți

În decembrie, șase tricouri purtate de Lionel Messi în timpul triumfului Argentinei la Cupa Mondială de fotbal din 2022 au fost vândute cu 7,8 milioane de dolari.

În toamna anului 2021, o pereche de pantofi sport purtați de legendarul jucător din NBA Michael Jordan a fost vândută pentru suma de 1,47 milioane de dolari la o licitație.

Cumpărătorul a fost Nick Fiorella.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Fiorella este un cunoscut colecționar de cartonașe sportive, în valoare de milioane de dolari.

Pantofii sport Nike Air Ship pe care i-a achiziționat au fost purtați de Jordan în primul său sezon din NBA, în 1984.

Încălțările roșu cu alb au fost deținute anterior de un copil de mingi de la Denver Nuggets care le primise cadou.

FOTO Michael Jordan doboară un nou record la vânzarea de ghete purtate în meciuri celebre

În aprilie 2021, încălțările purtate de rapperul american Kanye West în timpul ceremoniei de decernare a Premiilor Grammy din 2008 au fost vândute pentru suma de 1,8 milioane de dolari - cea mai mare sumă plătită la o licitație pentru o pereche de pantofi sport, conform Sotheby's.

Încălțările negre din piele au fost concepute exclusiv pentru spectacolul susținut de West și au reprezentat punctul de pornire al liniei de pantofi a artistului.

Pantofi sport neobișnuiți s-au aflat de numeroase ori în centrul atenției după ce au fost adjudecați pentru sume impresionante în cadrul unor licitații recente.

În 2020, o pereche de pantofi sport albi realizați manual de un cofondator al Nike în urmă cu circa 50 de ani a fost vândută pentru suma de 162.500 de dolari.

O altă pereche de pantofi sport ai lui Jordan s-a vândut în 2020 cu 560.000 de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
michael jordan
pantofi sport